Osijek
AKCIJA “SIGURNO DO CILJA”

Učenje o sigurnosti u prometu kroz igru i dobru zabavu
Objavljeno 12. rujna, 2018.
Na Trgu Ante Starčevića, na akciji se okupilo 150 prvašića osnovnih škola iz središta grada

Zajednica tehničke kulture jučer je u suradnji s Odjelom prevencije Policijske uprave Osječko-baranjske, Automoto klubom Slavonac i Automodelarskim klubom Osijek, na Trgu Ante Starčevića organizirala akciju "Sigurno do cilja", kojom su djeci nižih razreda osnovnih škola Svete Ane, Franje Krežme, Antuna Mihanovića i Vladimira Becića, kroz edukativan i zabavan program, skrenuli pozornost na sigurno sudjelovanje u prometu.


Djeca su tako imala priliku sudjelovati u natjecanju u vožnji autića na daljinsko upravljanje, gdje je cilj bio proći stazu sa što manje grešaka odnosno bez rušenja čunjeva. Naglasak je, dakle, stavljen na siguran, a ne brz dolazak do cilja, baš onako kako bi trebalo biti i u prometu.
Svaka škola dala je po tri natjecatelja koji su se natjecali ekipno i pojedinačno, a najspretniji su dobili i vrijedne nagrade, autiće na daljinsko upravljanje i konstruktorske kutije.
- Ovom akcijom želimo ukazati na prisutnost većeg broja male djece na cestama, koja su još uvijek nesigurna u kretanju u prometu, ali isto tako želimo probudili svijest da nije važno brzo doći do cilja, nego sigurno doći do cilja - rekla je Terezija Blekić, voditeljica Centra tehničke kulture Osijek.
Akcija ‘‘Sigurno do cilja‘‘ svake godine privlači sve više učenika, jučer ih se na Trgu Ante Starčevića okupilo oko 150.
- Sigurna sam da su dobre navike, kada je riječ o sigurnosti u prometnu, naši osnovnoškolci dobili od roditelja prije prvog dana školske godine, i da su u školu krenuli spremni na sve opasnosti kojima su u prometu izloženi, međutim, ovo je još jedna odlična prilika da kroz igru shvate koliko je važno biti oprezan prilikom kretanja u prometu - rekla je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš. I. Alilović
SKRETANJE POZORNOSTI NA OPREZ U PROMETU
Akcija kojoj je cilj skretanje pozornosti na oprez u prometu, dakako, nije mogla proći bez sudjelovanja policije.

- Nama je u interesu da svake godine obučimo što veći broj predškolske i školske djece kako se sigurno i pravilno ponašati u prometu. Najčešće to radimo kroz manifestacije kao što je današnja akcija na Trgu Ante Starčevića, gdje djeca mogu kroz izravnu aktivnost naučiti nešto o sigurnosti, a u ponudi imamo i nekoliko kazališnih predstava kojima je glavna tema upravo sigurnost u prometu - rekao je Robert Škorvaga, policijski službenik Odjela prevencije PU Osječko-baranjske.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike