Sport
ŽRK OSIJEK

Crnov: Glavni cilj bit će opstanak u ligi
Objavljeno 12. rujna, 2018.

Rukometašice Osijeka odradile su veći dio posla u pripremi za novu sezonu u kojoj će ponovo igrati u Prvoj ligi. Osječanke su prošli tjedan odigrale preostale prijateljske dvoboje te se sada potpuno okreću početku prvenstva u kojemu će ove subote dočekati aktualne prvakinje, rukometašice Podravke Vegete.


Svojevrsna generalka bila je protiv Vrbasa proteklog vikenda s kojim se ekipa Jelene Crnov već susrela tjedan dana ranije na Osijek Trophyju. Tada su slavile gošće, a u uzvratu, na njihovu terenu Osječanke su uspjele remizirati (24:24), a po prikazanom bile su i bliže pobjedi. I to, ali i cjelokupan tijek priprema razlog su zadovoljstva za trenericu osječkog kluba uoči povratničke sezone u društvo najboljih.
- Sve do sada odrađeno, zaključno s posljednjom pripremnom utakmicom u Vrbasu, daje nam svima u klubu optimizam pred početak sezone. Ekipa Vrbasa definitivno je najjača s kojom smo igrali tijekom priprema, a rekla bih i da po snazi nećemo nailaziti ni na previše sličnih suparnika u našem prvenstvu. Igra koju smo prikazale u našem uzvratu pruža nadu kako ćemo uistinu imati što pokazati u Prvoj ligi - započela je Crnov svoj osvrt na dosad odrađeno.
Osječanke su tijekom priprema odigrale šest utakmica, u kojima su upisale četiri pobjede (PEAC Pečuh dva puta, Jedinstvo Brčko i Szekszard) te po remi i poraz s Vrbasom i kroz njih je Crnov dobila dobar uvid u mogućnosti svojih igračica. Prema njezinoj procjeni, ekipa je jača nego lanjska, prigovora nije imala ni na jednu igračicu, a neke su za pokazano dobile "dodatne bodove".
- Općenito sam zadovoljna i pripremama i curama kako su to sve odradile. Fizički i trkački smo već spremne, možda tehnički to još nije potpuno posloženo za ono kako bi trebalo biti u Prvoj ligi, ali sigurna sam da ćemo za dogledno vrijeme i to srediti. Što se pojedinačnih uloga tiče, Zirn je potvrdila kako će i dalje biti vođa ove ekipe, Zagoršćak da će nam biti pravo pojačanje na poziciji pivotkinje, a na toj poziciji su jako dobre i Damjanović te Daidžić. I Prskalo je bila vrlo dobra na srednjem vanjskom i počela pokazivati ono što se od nje očekuje. Za sada još nije jedino pala odluka o prvoj vratarki, imamo ih četiri, konkurencija je odlična i vidjet ćemo koja će ugrabiti tu poziciju. Mali nam je problem što Delić nije mogla trenirati s nama, a nisu još stigli ni njezini papiri pa je vjerojatno nećemo imati na otvaranju sezone.
Ambicije po povratku u najviši rang su u pravilu iste za sve klubove - očuvanje statusa, a isti je slučaj i sa ŽRK-om Osijek. Crnov ne sumnja kako će njezina ekipa to i ostvariti te da je na tom putu neće omesti ni zahtjevniji start u prvenstvu.
- Cilj ove prve godine je ostanak u ligi, a mislim da on ne bi trebao biti upitan. Vidjet ćemo sada hoćemo li do pred kraj biti u borbi za ostanak ili ćemo to riješiti ranije, ali ova ekipa ima kvalitetu za Prvu ligu. Imamo relativno težak start u prvenstvo, pa ćemo možda morati i malo pričekati na prve bodove, no nije isključeno da i u tim prvim utakmicama uspijemo nekoga iznenaditi. Mislim da ćemo kod kuće sigurno biti čvrsti i jaki te da nećemo olako gubiti bodove, a vjerujem da ćemo uspjeti nešto napraviti i u gostima - zaključila je trenerica ŽRK-a Osijek koja pred početak sezone na raspolaganju ima gotovo kompletan kadar.
Većih problema nema, polako se treninzima priključila i Bošnjak, koja nije prošla pripreme zbog ozljede. G. Roguljić
DVA SUSRETA U PET DANA PA STANKA
Osječke rukometašice sezonu u Prvoj ligi otvorit će domaćinstvom Podravci Vegeti ove subote u Zrinjevcu. Potom će četiri dana kasnije, u srijedu, gostovati kod Sesvete Agroproteinke, a nakon toga će uslijediti reprezentativna stanka. Prvenstvo se nastavlja 6. listopada, kada će ŽRK Osijek ugostiti Zamet te će potrajati do sredine studenoga kada se igra 10. kolo. Potom će biti nova, dvomjesečna stanka u prvenstvu, koje će svoj nastavak imati sredinom siječnja sljedeće godine.
Najčitanije iz rubrike