Novosti
IZ EU-A PORUČILI DA JE VLADIN DOPRINOS PREVELIK

Usvojena deklaracija o Uljaniku
Objavljeno 11. rujna, 2018.
Nakon trosatne rasprave vijećnici pulskog Gradskog vijeća i Skupštine Istarske županije na zajedničkoj tematskoj sjednici o stanju i budućnosti Uljanika usvojili su deklaraciju o Uljaniku, u kojoj traže hitno rješenje za spas brodogradilišta.
Prilikom glasovanja suzdržana su bila četiri pulska vijećnika od njih 25, te sedam županijskih od 41 prisutnog na sjednici.
"Tražimo da Vlada aktivno sudjeluje u restrukturiranju kao vlasnik i partner, jer jedino ona može s Europskom komisijom dogovoriti i provesti restrukturiranje u Uljaniku. Tražimo da se stvore uvjeti za održivu brodogradnju kao stratešku djelatnost, da Vlada osigura stručno, kvalitetno, operativno vođenje tvrtke te uspostavljanje zaštitnih mehanizama za jamstva koja daje država", navodi se u deklaraciji.
U isto vrijeme ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat ponovio je u utorak kako Europska komisija Vladin financijski doprinos u predloženom planu restrukturiranja Uljanik grupe smatra previsokim te da Uprava Uljanika s konzultantima radi na njegovoj doradi. "Prema mojim informacijama, Uprava radi na doradi plana restrukturiranja zajedno sa svojim konzultantima", rekao je Horvat. Ponovio je kako je povjerenica Europske komisije za tržišno natjecanje Margrethe Vestager bila vrlo jasna kad je rekla da je Vladin doprinos u restrukturiranju prevelik te se, kako je rekao, postavlja pitanje postoji li financijska sposobnost strateškog partnera da na takav način prati restrukturiranje. Dodao je kako izjave čelnika lokalne i područne samouprave da su jednom na nešto spremni, a drugi put nisu stvaraju poteškoće Vladi i strateškom partneru. "Vlada nije sudjelovala u donošenju bilo kakvih poslovnih odluka, niti je vodila poslovanje", izjavio je Horvat. H
Ministar gospodarstva smatra da su na sadašnju situaciju u Uljaniku najviše utjecale odluke Uprave
Možda ste propustili...

NA SJEVERU HRVATSKE

Geotermalna elektrana

KAŽNJAVANJE UPORNIH PROMETNIH PREKRŠITELJA

Policija oduzela 1148 vozila