Mozaik
TAMNA STRANA FESTIVALA

Partijanerima zbog droge naplaćeno čak 343.000 kuna
Objavljeno 12. rujna, 2018.
205 prekršaja zbog droge bilo je na festivalima elektronske glazbe Dimensions i Outlook kod Pule

Čak 205 prekršaja zbog zloporabe droga utvrdila je pulska policija tijekom festivala elektronske glazbe Dimensions i Outlook u Štinjanu kod Pule od 29. kolovoza do 10. rujna, za što su počiniteljima izdani prekršajni nalozi. Na mjestu događaja naplaćene su 103 novčane kazne od ukupno 343 tisuće kuna!


Među sankcioniranima najviše je Britanaca - njih 104, slijede 24 Hrvata, a državljani drugih zemalja zastupljeni su u manjem broju. Od droge koja je zaplijenjena za osobnu uporabu prednjači marihuana - 131,1 gram, potom kokain - 96,4 grama, ecstasy - 160 komada, MDMA - 48 grama i ketamin - 47,9 grama. Tijekom festivala zabilježeno je sedam ilegalnih preprodaja balona punjenih plinom dušikovim oksidom, koji posjetitelji festivala udisanjem koriste za izazivanje osjećaja euforije i halucinacije. Oduzet je 51 uređaj za bušenje ampula, 3478 ampula s plinom i 4097 balona za punjenje plinom.
Evidentirano je osam kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a u kriminalističkim istraživanjima obuhvaćeno je 16 osoba, od kojih devet Hrvata, četiri Britanca, dva Irca i jedan Nizozemac. U autokampu kod Pule uhićena su dva 20-godišnja Irca kod kojih su pronađena 24 grama marihuane, 44 listića LSD-a, 9,7 grama MDMA-a, 20,3 grama kokaina te jedna digitalna vaga. Na području tvrđave Punta Christo 31-godišnji Hrvat zatečen je u preprodaji droge, a kod sebe je posjedovao više od 10 grama amfetamina i 0,3 grama marihuane.
Za održavanja festivala zabilježeno je pet narušavanja javnog reda i mira, što je s obzirom na broj posjetitelja, kojih je na oba festivala tijekom deset dana bilo više od 25 tisuća, neznatna brojka.H
Možda ste propustili...

BRITANSKA KANTAUTORICA

Anna Calvi u Rijeci 23. svibnja

BIOGRAFIJA IZLAZI 5. SVIBNJA

Lady GaGa o godinama kokaina

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

FRANKA JE JASMINA U DISNEYEVOM FILMU

Aladin je moj najdraži crtić
svih vremena, jako sam sretna

2

SALMA HAYEK S MUŽEM NA BRIJUNIMA

Ne dirajte životinje,
samo supruga!

3

SUBVERSIVE FILM FESTIVAL OD 5. DO 12. SVIBNJA

Filmska djela koja su u potrazi za izgubljenim analognim vremenom