Regija
POČELA GRADNJA NOVOG INKUBATORA

Vjetar u leđa novim poduzetnicima
Objavljeno 11. rujna, 2018.
PITOMAČA - Počela je gradnja novog Poduzetničkog inkubatora u Pitomači, na lokaciji Poduzetnička zona Rakitka. Na prigodnoj svečanosti, položen je temeljni kamen u vrijednosti od 11.761.221,34 kune, a rok za završetak radova je srpanj iduće godine. Poduzetnički inkubator Pitomača dio je projekta Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije, vrijednog oko 28 milijuna kuna, od čega gotovo 20 milijuna kuna predstavljaju nepovratna EU sredstva. Projektom Mreža inkubatora Virovitičko-podravske županije, gradnjom i obnovom, stavit će se u rad tri nova inkubatora u Orahovici, Slatini i Pitomači. U ta tri inkubatora, predviđeno je da će u punom kapacitetu biti omogućen smještaj za 47 poduzetnika. Na prigodnoj svečanosti, uz predstavnike izvođača radova, nazočili su saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić i drugi.
– Ovo je velika investicija i velika pomoć našim poduzetnicima koji nemaju mogućnosti imati svoj vlastiti prostor i započeti posao. Podsjetio bih kako mi u Pitomači imamo najjefitnije zemljište za poduzetnike, od samo 50 lipa po četvornom metru, a poduzetnicima plaćamo 30 kilovata električne energije, a to nema nitko u RH – rekao je načelnik Grgačić. Župan Igor Andrović, koji je dugi niz godina bio direktor Poduzetničkog inkubatora u Virovitici, rekao je kako će poduzetnici u tim mjestima dobiti svoj prostor za rad, a gradnja ovog poduzetničkog inkubatora u Pitomači, kao i skorašnja u Orahovici i Slatini, predstavlja novu etapu razvoja poduzetništva na području županije.
Radove na novom Poduzetničkom inkubatoru u Pitomači blagoslovio je župnik Župe sv. Vida iz Pitomača Ivica Puškadija. V.Grgurić
Primjer suradnje
"Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta ne podupire samo poduzetnike nego i poduzetničke infrastrukture kao što je ovaj projekt. Ovaj europski projekt vrijedna je inicijativa i svijetli primjer sjajne suradnje, gdje su se dva grada i općina, uz potporu Virovitičko-podravske županije, udružili i to je definitivno bila veća prilika da ovakav projekt i prođe. Malim poduzetnicima ovakve poduzetničke infrastrukture iznimno su važne za njihov daljnji razvoj", rekla je pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac.
Možda ste propustili...

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za Općinu Donja Motičina 35.000 €

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

Najčitanije iz rubrike