Regija
22. "BEKTEŠKI SUSRETI“

Pokazana stara jela, pjesme, plesovi, seoski običaji i poljski radovi
Objavljeno 11. rujna, 2018.
BEKTEŽ - Jedan od manjih, ali poseban aktivan i vrijedan, KUD Bektež bilo je 22. put domaćin smotre folklora "Bekteški susreti", održane u Sportskom parku. Pokroviteljima, Gradu Kutjevu i Požeško-slavonskoj županiji, zahvalio je predsjednik KUD-a Bektež, Duško Bjelić. Smotru je u nazočnosti zamjenika gradonačelnika Požege Ferdinanda Trohe i zamjenika gradonačelnika Kutjeva Ivice Malnara otvorio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.
Na prigodnim štandovima članovi gostujućih KUD-ova izložili su svoja autohtona jela, vina, voće, a članovi mađarske nacionalne manjine iz kotlinskog KUD-a "Petofi Šandor" pekli su palačinke s domaćim pekmezima. Uz domaćine, folkloraše Bekteža, koji su sa svojom pjevačkom skupinom trima a cappella pjesmama započeli smotru, nastupili su Pjevačka skupina Drumarice iz Brodskog Stupnika, KUD Križevci, IPS Semeljačke snaše, KUD "Luka Ilić Oriovčanin" iz Oriovca, KUD "Petofi Šandor" iz Kotline, Romski KUD Darda, koji je dobio posebno veliki pljesak za djevojački ples, KUD Mirkovo kolo iz Vrbaske i KUD Tamburica iz Velimirovaca.
Za sve je goste u Vatrogasnom domu organizirana večera i druženje. Nakon okrjepe, uvijek veseli tamburaši zasvirali su, a svi sudionici uhvatili se u veliko šokačko kolo, uz obvezni bećarac i napjevavanje. AGM Kruna
Možda ste propustili...

ZGRADA ZAVRŠENA PRIJE DVIJE GODINE

Fizikalna medicina bit će napokon otvorena u rujnu?

ZA INFRASTRUKTURU 4,7 MILIJUNA KUNA

Tri milijuna kuna više nego lani

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana