Regija
PREVENTIVNA AKCIJA ZA DJECU I MLADE

Protiv neprihvatljivog i asocijalnog ponašanja
Objavljeno 12. rujna, 2018.
VINKOVCI - U organizaciji Policijske uprave vukovarsko-srijemske i partnera održana je preventivna akcija vezana uz početak školske godine, a usmjerena na prevenciju neprihvatljivih i kažnjivih oblika ponašanja djece i mladih. Zamjenik župana, ujedno i predsjednik Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti, Josip Dabro, uz članove Povjerenstva, nazočio je akciji.
- Želimo kao Vukovarsko-srijemska županija pozdraviti ovu akciju PU vukovarsko-srijemske. Nažalost, imali smo jedno smrtno stradanje, Josipa Klasnića, i teško stanje Ivana Mikuljana. Ovom akcijom želimo poslati poruku svim mladima da se uključe i da razmišljaju o svom odrastanju. Nasilje i svakaki drugi oblik neprihvatljivog ponašanja, kao što je ovisnost, dovode do takvih ishoda, stoga apeliramo na mlade da prije nego što nešto naprave, povedu više računa o posljedicama. Vukovarsko-srijemska županija kroz svoje povjerenstvo redovito radi na aktivnostima prevencije droga i alkohola te svih ovisnosti, koje nažalost odnose sve više mladih života - rekao je Dabro.
Prema riječima Mirne Marić, policijske službenice za nadzor i planiranje za prevenciju PU VSŽ-a, ovo je bila akcija u skopu redovnih mjesečnih akcija PU-a te je uz njih bio i Zavod za javno zdravstvo, koji provodi projekt ‘‘Živjeti zdravo‘‘. Bio je postavljen i promotivni pult, na kojem su policijski službenici za prevenciju dijelili građanima letke s ciljem prevencije asocijalnog ponašanja mladih. Prezentirani su i preventivni programi i projekti usmjereni na prevenciju neprihvatljivih i kažnjivih ponašanja djece i mladih. M.K.
Najčitanije iz rubrike