Regija
SVJETSKI DAN FIZIKALNE TERAPIJE U LJEČILIŠTU BIZOVAČKE TOPLICE

I najmlađe upozoravaju na potrebu kretanja zbog zdravlja
Objavljeno 12. rujna, 2018.
BIZOVAC - U skladu s tradicijom, u Lječilištu Bizovačke toplice i ove je godine prigodnim programom obilježen Svjetski dan fizikalne terapije. U povodu toga, a u želji da što više pozornosti poklone najmlađima i ukažu na važnost pokreta već u najranijoj dobi, fizioterapeuti Lječilišta u goste su pozvali stariju mješovitu skupinu Dječjeg vrtića "Maslačak" iz Bizovca.
- Višegodišnji slogan obilježavanja ovog dana je "kretanjem do zdravlja" te smo željeli upozoriti na to da djeca sve više vremena provode za računalima, a na fizikalnu rehabilitaciju dolazi sve mlađa populacija s problemima koji su posljedica upravo takvog načina života - doznajemo iz Lječilišta Bizovačke toplice gdje su ovom prigodom organizirali i Dan otvorenih vrata u sklopu kojeg su terapeuti, njih 23, cijeli dan bili na raspolaganju svim zainteresiranim pacijentima ili gostima i odgovarali na njihove upite o fizikalnoj terapiji. Dan bogat aktivnostima završili su predavanjem o odnosu pacijenta i fizioterapeuta, izrazito važnom za oporavak.

- U Lječilištu možda i najveći naglasak stavljamo na taj odnos. Svaki pojedinac u timu ima svoju ulogu, međutim upravo su fizioterapeuti oni koji najintenzivnije rade na oporavku pacijenta i neizbježno je stvaranje njihova kvalitetnog odnosa da bi rehabilitacija bila uspješna. Naši fizioterapeuti većinom su mlađa populacija, obrazovani i sa željom za stalnim usavršavanjem. Trudimo se osluškivati njihove želje i tako redovno planiramo edukacije. Raspoređujemo ih prema njihovim preferencijama, jedni se odlučuju za rad s amputiranim pacijentima gdje imamo jako dobre rezultate, drugi za tehnike vezane uz hidroterapiju, treći za tehnike uklanjanja boli i drugo - naglašava Matko Vuksanić, glavni fizioterapeut Lječilišta, uz kojeg nastavak u istom smjeru najavljuje i Sandra Mihaljević, ravnateljica Lječilišta.
Lidija Aničić
Ulaganje u kvalitetu rehabilitacije
"U Lječilištu smo pronašli model prema kojemu možemo ispuniti standarde koje od nas zahtijeva usluga javnog liječenja, a istovremeno pružiti i nadstandard svakom pacijentu koji nam dolazi. Naša geotermalna voda i njezine prednosti sve su poznatiji. No, osim vrhunskih uvjeta smještaja, naša prednost i ono što nam osigurava kontinuiran rast broja zdravstvenih turista je sama rehabilitacija u čiju kvalitetu neprestano ulažemo i zdravstveni djelatnici u čiju edukaciju kontinuirano ulažemo", poručuje Marcel Medak, direktor društva Sunčane toplice d.o.o.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike