Osijek
ZRAČNA LUKA OSIJEK

Eurowings iznenada otkazao linije za Stuttgart i Köln
Objavljeno 12. rujna, 2018.
Eurowings poslao šturu obavijest da će letjeti do 27. listopada

Riječi direktora Zračne luke Osijek Davora Forgića koji je proljetos najavio cjelogodišnju liniju za Osijek iz Stuttgarta i Kölna mnogi su putnici dočekali s oduševljenjem. Ne čudi stoga što su ostali iznenađeni kada im je rečeno kako ne mogu kupiti karte za neku od tih dviju destinacija nakon 28. listopada.


"Piše da letova više neće biti i da počinje zimska sezona. Dakle, ostaje samo jedna cjelogodišnja linija, i to ona za Basel, aviokompanije Wizzair", komentar je Maje K. iz Osijeka, koja je razočarana činjenicom da Eurowings leti ljeti iz Osijeka, no u zimskoj sezoni to neće činiti iako je ta linija najavljivana kao cjelogodišnja. "To se može provjeriti na internetu, što sam i ja učinila, pa sam se šokirala vidjevši da karata za Köln nema jer je zimska sezona?!" ljutita je Osječanka Maja.
Da je riječ o potpuno točnim navodima potvrdio je direktor Davor Forgić, rekavši kako je tvrtka Eurowings bez ikakve prethodne najave Zračnoj luci Osijek uputila dopis da će letjeti samo do kraja ljetne sezone, odnosno do 27. listopada.
"Od 28. listopada nećemo imati ni jednu Eurowingsovu liniju, ostaje nam samo Wizzairova linija do Basela, koja je cjelogodišnja, i to s dvjema rotacijama tjedno, ponedjeljkom i petkom. Nažalost, nismo dobili objašnjenje zašto su donijeli takvu poslovnu odluku, stoga vam ne mogu niti proslijediti nekakvo njihovo očitovanje", objasnio je Forgić. Dodaje kako su tek u telefonskom razgovoru dobili informaciju da se cjelogodišnja linija otkazuje zbog pomanjkanja kapaciteta. Forgić nadalje objašnjava kako im je rečeno da tvrtka Eurowings nije uspjela povećati flotu onako kako je planirala i to je jedini odgovor kojim za sada raspolaže
Zračna luka Osijek. Drugim riječima, neke su im druge linije bile značajnije od onih za Osijek i iz njega. Stoga je i linija za Stuttgart, koja je prošle godine bila samo ljetna, takva i ostala, a o tome koliko to šteti Zračnoj luci Osijek dovoljno govore riječi direktora Forgića.
- Katastrofa! Što da vam kažem! Imali smo obećanje da će to biti cjelogodišnja linija i ja sam s tim izišao i u javnost prije nekoliko mjeseci. Nažalost, ispalo je da nije tako, jer Eurowings nema obvezu uspostaviti ni jedan let. Tzv. low cost kompanije lete dok hoće, a kada neće, doslovce samo podignu avione i odu, takoreći bez objašnjenja – naglasio je Forgić, dodajući da je takav i ugovor koji je Zračna luka Osijek potpisala s Eurowingsom. S obzirom na mogućnost odustajanja od prvobitnog dogovora, kaže naš sugovornik, gotovo pred samu zimsku sezonu jendostavno su dobili samo šturu obevijest da letova neće biti.
- Nemam za sada nikakvu drugu informaciju, izuzev ove koju sam vam rekao. Tražimo neka nova rješenja, no koliko ćemo u tome biti uspješni, vidjet ćemo – poručio je Forgić.
Marija Mihelić
Otkazani i letovi za Zadar, Pulu i Dubrovnik
Ne samo da je tvrtka Eurowings otkazala letove Osijeku nego tijekom zimske sezone, kaže direktor Zračne luke Osijek, tako je postupila i u Dubrovniku, Zadru i Puli. Ostavili su tek pet letova za Zagreb, četiri leta za Split i jedan za Rijeku – prokomentirao je Forgić.

Uzmemo li u obzir da je Hrvatska turistička zajednica ove godine platila tvrtki Eurowings za promidžbu Hrvatske kao turističke destinacije, može se očekivati da bi se pomoć ne samo za Osijek nego i za Dubrovnik, Pulu i Zadar trebala potražiti na višim razinama. Hoće li to toga doći, za sada nije poznato, no činjenica je da su ne samo Osječani nego i Dubrovčani, Puljani i Zadrani ostali također zatečeni ukidanjem letova ove aviokompanije. Primjerice, kad bi se vratila bar linija do Stuttgarta, to bi uvelike pridonijelo razvoju kontinentalnog turizma u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji. Ovako, ukidanjem linija za vrlo traženu destinaciju tijekom ljetne sezone, i Osijek ostaje kratkih rukava bar kad je riječ o avioprijevozu.
Možda ste propustili...

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana