Osijek
NOVO OBILJEŽJE DOMOVINSKOG RATA U BILJU

Uz križ postavili i spomenik "3. rujna"
Objavljeno 12. rujna, 2018.
Budući da je dosadašnji spomenik u sjećanje na poginule i nestale hrvatske branitelje Bilja "3. rujna" bio s određenim nedostatcima jer su se naknadno dopisivala imena, Općina Bilje financirala je novi spomenik.
- Nije vizualno bio onakav kakav smo smatrali da je primjeren, odnosno onakav kakav bi trebao biti, pa smo iz svojih sredstava dali graditi novi i malo ga dislocirati u Parku hrvatskih branitelja u kojemu se nalazi i križ koji je spomenik za sve poginule u Domovinskom ratu s područja općine Bilje. Znamo da je žrtva koju su branitelji dali da bismo sada mogli živjeti u miru i u svojoj kući velika i to je samo jedan mali simbol našeg velikog poštovanja branitelja. Oni su to zaslužili i željeli smo to napraviti za ovu godišnjicu tužnog sjećanja na 3. rujna pa je sve odrađeno da bismo na novom spomeniku odali počast na godišnjicu tragične pogibije branitelja Bilja - kaže općinski načelnik Željko Cickaj dodajući kako je i prostor oko spomenika i križa uređen.
Načelnik Cickaj kaže kako je sada cijeli prostor ljepše uređen. I križ u spomen na sve poginule koji se nalazi na istoj lokaciji dislociran je s biljskog mjesnog groblja na južnom ulazu u naselje Bilje.
- Taj je križ poklon naše bratske Općine Polače, a prebačen je tako da bismo na jednom mjestu imali sva ta obilježja koja imamo uz sjećanja na Domovinski rat u Parku hrvatskih branitelja - kaže Cickaj. D. Pejić
I KRIŽ FINANCIRALA OPĆINA BILJE
I za križ su izdvojena sredstva Općine Bilje, a nominiran je Ministarstvu branitelja za određeni dio sredstava, tako da se dio sredstva možda vrati u općinski proračun, ali, kaže Cickaj, i ako toga ne bude, nije važno jer smatra da su to poginuli i nestali u Domovinskom ratu to itekako zaslužili da ih se sjećaju i na jednom mjestu komemoriraju. "To su velike žrtve i nadam se da to neće zaboraviti te da će i nadolazeće generacije nastaviti s ovom tradicijom odavanja zaslužene počasti", poručuje biljski općinski načelnik Željko Cickaj.
Možda ste propustili...

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike