Crna kronika
ZAUSTAVILA GA POLICIJA

Peh pijanog 39-godišnjaka: Dobio je 4 prijave
Objavljeno 12. rujna, 2018.
LUŽANI - U samo jednom zaustavljanju prometnih policajaca, 39-godišnjak s područja Klakara, priskrbio si je četiri prijave, jednu kaznenu i tri prekršajne. Njega su u ponedjeljak u 20.48 sati u mjestu Lužani, za upravljačem automobila zaustavili policajci Postaje granične policije Slavonski Brod. Prvi mu je prekršaj utvrđen jer su se na automobilu nalazile registracijske pločice koje su pripadale drugom automobilu, a koje je vozač stavio na svoj automobil i s kojima je, kao s pravim, sudjelovao u prometu. Time je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave. Drugi prekršaj mu je ispisan jer je u krvi imao više od dozvoljenih 0,5 promila alkohola. Alkotestom je utvrđeno da u krvi ima 0,78 promila alkohola. Već time je postao kandidat za zabranu vožnje vozilima B kategorije, no to nije moguće učiniti iz razloga što 39-godišnjak vozačku dozvolu - nema. Nikada nije polagao vozački ispit. Četvrtu je prijavu zaradio jer kod sebe nije imao ni identifikacijski dokument, osobnu iskaznicu. Policija ga je po ispisivanju prijava, naravno, isključila iz prometa. Po automobil je naknadno došla osoba koja ima vozačku dozvolu.
PU brodsko- posavka izvjestila je i o provedenim akcijama u prometu prošlog tjedna. Prometni su policajci na cestama Brodsko-posavske županije utvrdili ukupno 507 prometnih prekršaja.
- Unatoč kontinuiranim policijskim kontrolama i nadalje su najbrojniji prekršaji: brzina, pojas, alkohol i mobitel. Utvrđeno je 216 prekršaja nepropisnih brzina, 116 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 17 upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 28 korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 16 nepoštivanja obveza vozača prema pješacima te su u manjem broju utvrđeni i drugi prometni prekršaji - stoji u policijskom priopćenju. Prošloga se tjedna dogodila 21 prometna nesreća, od kojih je šest s ozlijeđenim osobama. U njima je jedna osoba smrtno stradala, a devet osoba lakše je ozlijeđeno.
Najveća brzina u naselju, od 99 km/h, izmjerena je u Splavarskoj ulici u Slavonskom Brodu, a automobilom je upravljao 19-godišnjak iz Slavonskog Broda. Na autocesti A3 kod Slavonskog Broda izmjerena je najveća brzina od 199 km/h. Auto je vozio 46-godišnjak iz Vukovara. Najveća koncentracija alkohola od 3,19 promila, utvrđena je u Slavonskom Brodu kod 54- godišnjeg vozača bicikla iz Slavonskog Broda. M.Bugarić
Veliki broj vozača prijavljen je zbog nevezanja sigurnosnog pojasa
4

prijave priskrbio si je u jednom zaustavljanju 39-godišnji vozač
Možda ste propustili...

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

Najčitanije iz rubrike