Crna kronika
BRZINA I NEISKUSTVO

Za sve 3 nesreće isključivi krivci su mladi vozači
Objavljeno 12. rujna, 2018.
Jedna mlada suputnica izgubila je život, dok su još dvije zbog teških ozljeda, u bolnici
SLAVONSKI BROD - Jedna je djevojka izgubila život, a dvije su teško ozlijeđene u tri prometne nesreće na hrvatskim prometnicama. Sve tri nalazile su se u automobilima koje su vozili mladi vozači. Vozila su zbog prebrze vožnje sletjela sa kolnika.
Kako izvještava Policijska uprava brodsko-posavska, u prvim minutama utorka prometna se nesreća dogodila u Splavarskoj ulici u Slavonskom Brodu. Dvadeset minuta iza ponoći, u blizini kupališta Poloj u Slavonskom Brodu, 21-godišnji vozač je u lijevom zavoju, uslijed neprilagođene brzine kretanja, izgubio nadzor nad upravljačem automobila. Vozilo je u zanošenju preko nogostupa i trave s desne strane kolnika, sletilo niz kosinu u šumu, gdje je prednjim desnim bočnim dijelom osobnog automobila udario u topolu. Od posljedica udara u stablo, 19-godišnja putnica iz automobila je teško ozlijeđena, dok su vozač i 19-godišnji putnik lakše ozlijeđeni. Svo troje su nakon ukazane liječničke pomoći u bolnici u Slavonskom Brodu, pušteni kući.
Policija protiv 21-godišnjeg vozača podnosi kaznenu prijavu.
Na žalost, u nedjelju se dogodila prometna nesreća sa smrtnom posljedicom. Dva sata iza ponoći, u mjestu Druškovec Humski, u blizini Huma na Sutli, od posljedica teških ozljeda zadobivenih u slijetanju i prevrtanju automobila u potok, život je izgubila 17-godišnja djevojka. Maloljetnica je bila u automobilu kojeg je vozio 19-godišnjak. U jednom trenutku je zbog prebrze vožnmje izgubio u zavoju nadzor nad upravljačem automobila zbog čega je vozilo sletilo sa ceste, nekoliko se puta preokrenulo i na kraju na krovu završilo u potoku. Vozač i 17-godišnji putnik su uspjeli izaći iz automobila sa lakšim ozljedama, dok je djevojka, na žalost, poginula.
U trećoj prometnoj nesreći koja se u nedjelju u večernjim satima dogodila na širem koprivničkom području, teško je ozlijeđena još jedna djevojka. Nesreća se oko 22.20 sati dogodila u mjestu Lepavina. Zbog prebrze vožnje mladi je vozač, koji nema položen vozački ispit, izgubio kontrolu nad upravljačem vozila u zavoju uslijed čega je automobil sletio s ceste, udario u mostić i potom se uništenog prednjeg kraja nekoliko puta okrenuo. Žitelji Lepavine su istrčali iz svojih kuća čuvši snažan udarac, i tada su pokraj automobila, kojem je prednji kraj potpuno uništen, ugledali ozlijeđenog mladića i djevojku koja je bila bez svijesti. Kolima hitne pomoći unesrećeni su prevezeni u koprivničku bolnicu. Djevojka je zadržana na liječenju sa teškim ozljedama opasnim po život, dok je mladi vozač lakše ozlijeđen. Protiv njega će Policijska uprava koprivničko-križevačka podnijeti kaznenu prijavu zbog uzrokovanja prometne nesreće.
Milan Bugarić
17

Godina imala je djevojka koja je poginula u prometnoj nesreći kod Huma na Sutli
U sudaru ozlijeđeno i dvoje djece
U nedjelju oko 11.35 sati u Varaždinskoj ulici u Nedeljancu, u sudaru je ozlijeđeno više osoba. Nesreću je skrivio 77-godišnji vozač automobila koji je vozilom prešao na lijevu kolničku traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera. Tom prilikom je prednjim djelom vozila udario u prednji dio vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljala 28-godišnjakinja. U sudaru su ozlijeđeni 77-godišnji vozač i 74-godišnja suputnica, a u drugom autu 28-godišnja vozačica i 55-godišnja suputnica, te dvije djevojčice starosti 5 godina i 5 mjeseci.
Najčitanije iz rubrike