Mozaik
HRT: POČELA JE JESENSKA SHEMA

Hit-serije i sportski prijenosi, a stižu nove emisije
Objavljeno 12. rujna, 2018.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) je predstavila svoju jesensku programsku shemu, koja na male ekrane donosi bogatstvo novih premijernih sadržaja svih formata.


Svečani program pod naslovom „Sve boje jeseni“ u televizijskom studiju „Anton Marti“ vodili su Jelena Glišić i i Marko Šapit, a atraktivnosti događaja uvelike je pridonijela i pozornica: replika mletačke galije korištena za snimanje serije "Doba uskoka". Jesenskom programskom shemom, koja je počela 10. rujna, u udarnim terminima Prvoga programa, uz već ustaljeni informativni i mozaični program, dominira raznovrstan sadržaj vrhunske kvalitete. Pritom se ponajprije vodilo računa o poštovanju navika gledatelja, kao i o fiksnim terminima, te atraktivnosti sadržaja, koji je ekskluzivan i samo naš, a to su domaće dramske serije i visokokvalitetna domaća dokumentarna produkcija. Jedan je od noviteta emisija “Puls”, koju će gledatelji moći pratiti četvrtkom na HTV 1 u 21 sat, a bit će posvećena hrvatskoj svakodnevici. Među novitetima je Emisija “Klub 7”, novi showbiz & lifestyle magazin koji na afirmativan i zabavan način prikazuje aktualna društvena zbivanja u Hrvatskoj i svijetu. Od zabavnih sadržaja slijede i nove sezone popularnih zabavnih emisija pa tako ide i šesta sezona glazbenog showa „Volim Hrvatsku“. Gledatelje će kroz 15 emisija voditi Mirko Fodor, kapetani ostaju braća Bojan i Goran Navojec, a članovi njihovih ekipa mijenjaju se, kao što je bilo i dosad. Treći put ide popularna „A strana”, od 10. studenoga, u terminu subotom navečer. Jedan od najatraktivnijih sadržaja nove sheme je igrano-dokumentarna serija „Rat prije rata” u deset epizoda, koja govori o tajnom obavještajno-političkom ratu jugoslavenskih obavještajnih služba 80-ih te početkom 90-ih godina. Seriju je snimila produkcijska tvrtka Intermedia grupa za HRT, a obuhvaća razdoblje od smrti Josipa Broza Tita do proglašenja hrvatske neovisnosti. Tu su i nove sjajne serije: "Varoški amarcord", "Velikani hrvatskog glumišta", "Nesreća" i "Najveće svjetske fešte Roberta Knjaza". Među adutima jesenske sheme svakako su i druga sezona hvaljene domaće dramske serije "Novine" u režiji Dalibora Matanića, koja počinje 24. rujna, te treća sezona serije "Crno-bijeli svijet" redatelja Gorana Kulenovića, a od humorističnih sadržaja tu je nova sezona serije „‘Ko te šiša”.

Petak i subota navečer predviđeni su za vrhunske strane filmove, a već tradicionalni HRT-ov „Krimi petak“ donosi nove sezone "Ubojstava u Midsomeru" i "Endeavoura". Odličan serijski program upotpunit će nove sezone Igre prijestolja, Vikinga, Milijardi, Domovine, Crne liste. T.K.
SPORTSKI PROGRAM
HRT je također pripremio obilje sportskih sadržaja te će gledatelji u programu Hrvatske radiotelevizije moći pratiti svoje omiljene sportove. HRT je, naime, potpisao trogodišnji ugovor s UEFA-om za prijenos utakmica Lige prvaka pa će tako ljubitelji nogometa i dalje svake srijede u 21 sat gledati najzanimljivije utakmice kola uz posebnu studijsku emisiju i sažetke svih ostalih susreta. Emisija HRT-a „Stadion“ i dalje se emitira u stalnom terminu, ponedjeljkom u 20.05. Od nogometnih događaja izdvajamo još prijenos Svjetskog klupskog prvenstva u prosincu te FIFA The Best Awards, proglašenje najboljih nogometaša svijeta. Uz to, rukometna Liga prvaka i dalje će biti na ekranima HRT-a. Ove jeseni pratit ćemo i uzbudljive košarkaške kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. Pred nama je i bogata skijaška sezona, čiji je vrhunac utrka Svjetskog kupa na Sljemenu „Snow Queen Trophy“. Ženski slalom na rasporedu je 5., a muški 6. siječnja. Izdvajamo i mečeve završnice Davis Cupa, u polufinale kojega je ušla i Hrvatska.
Možda ste propustili...

HRT: PODRŠKA BABY LASAGNI U PET HRVATSKIH GRADOVA

I Osijek je zaplesao na "Rim tim tagi dim"

LUKA VIDOVIĆ S PREDSTAVOM “U ČEMU JE TRIK?”

Stiže i u Donji Miholjac i Slatinu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa