Sport
KOŠARKAŠI HRVATSKE U SLAVONIJI

Anzulovića u Osijeku uhvatile emocije
Objavljeno 11. rujna, 2018.
Nakon šest godina, košarkaška reprezentacija Hrvatske stigla u Osijek gdje će se u petak sastati s reprezentacijom Litvom

Pet dana uoči utakmice s Litvom, u Osijek su stigli hrvatski košarkaški reprezentativci, koji će u gradu na Dravi tražiti vrijedne bodove u kvalifikacijama za Svjetski kup sljedeće godine u Kini. Izabranici Dražena Anzulovića jučer su ujutro odradili i prvi trening u okruženju na koji će se nastojati što bolje priviknuti do petka navečer. U Slavoniju su stigli iz Slovenije, u Celju su uspješno odradili "generalku", a nakon šest godina, dio trenažnog procesa ponovo će se odraditi u Gradskom vrtu.



Izborniku proradile emocije

Nakon dugo vremena, izbornik je ponovo u gradu gdje je prije 21 godine zaključio igračku karijeru.
- Kada sam se vozio na prvi trening, uhvatile su me emocije. Nisam dugo bio ovdje, posljednji put sam se našao sa svojim direktorom (Zdenko Šmit nap. a.), ali drago mi je da smo ovdje. Osijek nije bio slučajan izbor za domaćinstvo ovako važne utakmice, naglašava Anzulović.
- Došli smo ovdje na posljednji glanc. Ono što je najbitnijie je da su igrači zdravi i spremni. Ima nekih sitnih problema, ali to bi se trebalo riješiti za dan-dva i kvalifikacije bi se trebale nastaviti u željenom izdanju - kaže hrvatski izbornik, koji je trenutačno stanje najbolje mogao vidjeti u dvije utakmice protiv Slovenije.
Što je vidio u Varaždinu i Celju?
- Dobili smo uvid u stanje svakog pojedinca, neki su bolje fizički spremni, neki slabije, ali bit ćemo optimalnom stanju, kako bi bili na razini potrebnoj za Litvu. To je visoka razina, maksimalna koju ova ekipa mora dati. Druga utakmica sa Slovencima pokazala je puno boljih stvari u našoj igri nego tri dana ranije, stoga vjerujem da će biti bolji i nakon ovog završnog dijela. Sada će igrači biti i svježiji, ritam treniga u Osijeku neće biti naporan, ovdje radimo završne pripreme u taktičkom dijelu te podizanju šuterske forme - naglašava Anziulović, koji će za dvije predstojeće akcije koristiti usluge 12 igrača.
Skraćena lista na 12

Od 15, koliko ih je započelo pripreme, nema Martina Junakovića, Domagoja Bošnjaka te Darka Planinića. No, već za sljedeće kvalifiakcijske prozore, ovaj tercet mogao bi biti dio momčadi, za koju neće moći igrati NBA igrači.
- Oni su i dalje dio naše reprezentacije, ali odlučio sam se za ovih 12 za koje smatram da mogu odgovoriti na sve sustave igre koji nam trebaju za ove utakmice. Posljednji se priključio Simon, koji je stigao dan uoči utakmice u Celju. Ali on je dovoljno inteligentan, sposoban za brzu i kvalitetnu prilagodbu za sve sustave. Za ova četiri dana još će bolje pohvatati konce, ne sumnjam da će se uklopiti i dati važan doprinos kvaliteti momčadi - smatra Anzulović.
Protiv Litve, i tri dana kasnije, Poljske u Gdanjsku, izbornik će računati na ovih 12 igrača. To su: Mate Kalajžić, Rok Stipčević, Krunoslav Simon, Jakov Mustapić, Dario Šarić, Josip Bilinovac, Tomislav Zubčić, Hrvoje Perić, Ivan Ramljak, Ivic Zubac, Ante Toni Žižić i Bojan Bogdanović.
Nino Benčina

U prodaji još 250 ulaznica

Golemi je interes za dvoboj s Litvancima, sigurno je da će košarkašima podršku davati i više od 4000 gledatelja. Za one koji bi htjeli u petak biti u Gradskom vrtu, obavještavamo da je ostalo još malo ulaznica. Posljednji kontingent bit će danas pušten u prodaju preko sustava Eventim. Riječ je o samo 250 ulaznica, stoga budite brzi ako želite biti dio košarkaškog spektakla. N.B.

POSJET VUKOVARU
Delegacija Hrvatskog Košarkaškog Saveza, na čelu s predsjednikom

Stojkom Vrankoviće te kompletna seniorska košarkaška reprezentacija Hrvatske, danas će posjetiti Vukovar. U "gradu heroju" u 11.30 posjetit će mjesto sjećanja Vukovarsku bolnicu, a u 12.30 posjetit će masovnu grobnicu na Ovčari i Spomen-dom, gdje će se pokloniti svim poginulim i ubijenim u obrani "grada heroja".
Otvoreni trening večeras od 20.15

Večeras će dio trenažnog procesa naših košarkaša biti otvoren za javnost. Od 20.15 do 21 sat možete u Gradskom vrtu i uživo pogledati kako se pripremaju hrvatske trupe. Oni najmlađi moći će i izbliza vidjeti svoje idole, uhvatiti autogram ili sliku za dugo sjećanje. Bogdanovića, Šarića i društva nije bilo (pre)dugih šest godina, ljubitelji košarke sigurno su ih se zaželjeli.

Najčitanije iz rubrike