Sport
SEHA-GAZPROM LIGA

Našičani i Vardar jedini dosad s tri ostvarene pobjede
Objavljeno 11. rujna, 2018.
Lijepo izgleda tablica iz našičkog kuta, premda je SEHA-Gazprom liga tek u uvodnoj fazi. Nakon tri kola rukometaši NEXE-a imaju maksimalan učinak. Nakon PPD-a Zagreb kod kuće i Izviđača u Ljubuškom, pao je i Metalurg u Skopju. Ako je pobjeda nad "zagrebašima" bila iznenađenje, a trijumf u Ljubuškom očekivan, susret u Skopju protiv Metalurga bio je zapravo pravi test kvalitete našičkog sastava. I uspješno je apsolviran, Hrvoje Horvat je ove godine doista okupio momčad spremnu ispuniti i najviše rezultatske ciljeve.
- Sjećam se kako su mnogi govorili na početku prošle sezone "ajme majko". S pravom. Treba proći vrijeme za uigravanje momčadi. Mi sada imamo drugu sezonu glavninu momčadi na okupu, a igrači koji su stigli samo su nadgradnja - pričao je trener NEXE-a, koji je susret u Skopju shvatio kao priliku za uspjeh.
- Metalurg je bio suočen s dosta ozljeda i išli smo to iskoristiti. Svjesni smo kako je uvijek u Skopju teško pobjediti, ni ovaj put nije bilo lako. Odlično se domaćin borio, morali smo ostati koncentrirani do posljednjih minuta - rekao je Horvat.
NEXE je na samom vrhu regionalne lige. S devet bodova su izjednačeni s braniteljem SEHA naslova Vardarom. U to društvo još može doći i Meškov, koji danas gostuje u Nišu kod Železničara, kojeg će Našičani ugostiti 19. rujna u 4. kolu. S obzirom na to da su Nišlije u prva dva kola doživjeli dva poraza, Našičanima se smiješi da i nakon četiri kola budu stopostotni. No, to će moći samo ako se ne "uljuljkaju" u startne dobre rezultate i svaki susret shvate maksimalno. NEXE u svakom susretu mora biti vrhunski i ulaziti u utakmicu kao da je posljednja. Bez obzira na dobru igru i što su pojedini igrači u vrhunskoj formi, a posebno vesele dobra izdanja novih igrača, ipak treba reći kako Našičani još uvijek ne mogu dobivati utakmice u SEHA ligi na rutinu. Uostalom, i na početku sezone su najavili: možemo ući na Final four, ali to mora biti vrhunska sezona. I svaka utakmica vrhunska. K.Lacković
METALURG        27 (12)

NEXE        32 (16)

SKOPJE - Dvorana Boris Trajkovski.

METALURG: Jaganjac 7, Lazarevski 2, Dimitrioski 5, Tokić 5, Silegov, Tomovski (7+0), Tankoski 1, Vasilevski, Serafimov 7 (1), Danilovski, Mladenović, Dodić, Mađovski, Matijašić, Arsenovski.

NEXE: Šipić 5, Gadža 2, Leban 2, Eter 4, Zrnić 2, Mrđenović, Barišić Jaman 8 (3), Car 1 (11 obrana), Buvinić 2, Radovanović (1 obrana), Vida, Lončar, Lavrič, Tomić 4, Celebi 1 i Vozab 1.

SEDMERCI: Metalurg 1(1), Nexe 3 (3) (Barišić Jaman 3/3); ISKLJUČENJA: Metalurg 2 minute (Mađovski), Nexe 2 minute (Šipić).
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana