Sport
TREĆA HNL "ISTOK"

Tri momčadi bez poraza
Objavljeno 10. rujna, 2018.
Nakon tri odigrana kola Treće hrvatske lige "Istok" tri su momčadi bez poraza i s istim bodovnim učinkom. Nogometaši Belišća i u proteklom su kolu pokazali još jednu vrijednost više. Naime, nakon što su u prva dva kola na svom travnjaku sigurno osvojili svih šest bodova, u ovom su kolu na gostovanju u Novoj Gradiški osvojili bod, i to s igračem manje u situaciji kada je domaćin imao prednost od 2:1. Ovim bodom i igrom Belišćani će se zasigurno svrstati među klubove koji će odlučivati o vrhu ljestvice, a i biti u krugu kandidata za visok plasman. Uz Belišćane sa sedam bodova je i Marsonia i Cibalia. U Vinkovcima je Cibalia u županijskom derbiju svladala neugodne i nezgodne Vukovarce, koji su očito izgorjeli u velikoj želji da se što bolje prikažu na stadionu Cibalije. Sva sreća za Vukovarce da su na svojim vratima imali raspoloženog Iliju Đilasa, koji je skinuo pet zicera igračima Cibalije u situaciji kada je lakše pogoditi nego promašiti. Uz osvajanje bodova sve prisutne gledatelje zasigurno veseli puno bolja i konkretnija igra sastava Petra Tomića, koji sve lakše dolazi do prilika. Uz to Cibalijina obrana djeluje sigurno. Vinkovčani imaju zasad najbolju obranu, primili su u tri kola samo jedan pogodak. Već sljedeća utakmica i derbi kola u Belišću pokazat će jesu li doista Vinkovčani u uzlaznoj putanji i ima li njihova kvaliteta doista osnove za napad na povratak među drugoligaše.
Veliki konkurent Belišću i Cibaliji te ostalim klubovima koji su najavili borbu za vrh ljestvice sigurno će biti Marsonija. Momčad Roberta Špehara u Slavonskom Brodu deklasirala je Vihor iz Jelisavaca. Već u 20. minuti na semaforu je stajalo 2:0, a do kraja susreta Brođani su još tri puta poentirali dok su gosti to uspjeli dva puta. Trenutno je momčad Marsonije najefikasnija u ligi s 11 postignutih pogodaka u tri odigrana kola. Nakon posrtanja u drugom kolu budi se još jedan pretendent za visok plasman. Momčad Čepina, koja je u drugom poluvremenu uspjela nadigrati čvrste goste iz Ždralova. Prve pobjede u ovoj sezoni u ovom su kolu uspjele ostvariti momčadi Đakovo-Croatia, Koprivnice i Slavije. Đakovčani su sa po jednim pogotkom u svakom poluvremenu uspjeli nadigrati Ivankovčane, koji će biti tvrd orah za sve momčadi u ligi, pogotovo u Ivankovu. Slavija iz Pleternice na svom je travnjaku s čistih 2:0 nadvisila Oriolik iz Oriovca, kojemu je ovo drugi poraz do sada. Utakmicu na svom terenu iskoristili su nogometaši Koprivnice koji su s 2:0 pobjedom nad požeškom Slavonijom ostvarili prvo slavlje u ovom prvenstvu. Jedinu pobjedu u ovom kolu u gostima ostvarila je momčad Zrinskog iz Jurjevca koja je u Bjelovaru s minimalnih 1:0 svladala domaćina, i tom se pobjedom popeo na visoko peto mjesto. Novak u ligi trenutno je ugodno iznenađenje prvenstva.
Antun Grgić
STRIJELCI
5 pogodaka: Gudelj (Marsonia)

4 pogotka: Ratković (Belišće)

3 pogotka: Bundavica (Marsonia), Dogan (Cibalia), Pavlović (Vihor)

2 pogotka: Agatić (Čepin), Bungić (Sloga NG), Damjanović (Đakovo-Croatia), Dos Santos (Zrinski), Kerić (Cibalia), Kuburić (Čepin), Majstorović (Slavonija), Vuksanović (Bedem),

1 pogodak: Abramović (Slavija), Ančurovski (Slavija), Ančurovski (Slavija), Borko (Bedem), Bungić F. (Sloga NG), Đerek (Marsonia), Fehir (Zrinski), Grgačević (Đakovo Croatia), Grgić (Čepin), Janžek (Vihor), Jurić (Oriolik), Karačić (Slavonija), Koledić (Bedem), Kosanović (Mladost), Kuprešak (Bjelovar), Lacković (Belišće), Majstorić (Oriolik), Marinčić (Vukovar), Martinović (Slavija), Menegoni (Sloga NG), Mišić (Marsonia), Muniz (Bjelovar), Plum (Vukovar 1991), Radovanović (Belišće), Salapić (Belišće), Sivrić (Marsonia), Stranatić (Vihor), Tatalović (Belišće), Vlaović (Sloga NG), Vrkić (Koprivnica), Ždinjak (Cibalia), Žuljević (Slavonija).

1 autogol: Srbljinović (Koprivnica).
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike