Sport
LUIS ENRIQUE, IZBORNIK ŠPANJOLSKE

Protiv Hrvatske igrat
ćemo visoki presing
Objavljeno 10. rujna, 2018.
Luis Enrique pobjedom na zahtjevnom gostovanju uspješno je krenuo na izborničkoj klupi Španjolske. Nekadašnji reprezentativac u svojoj novoj ulozi debitirao je na londonskom Wembleyju, na kojemu je "furija" na otvaranju Lige nacija svladala Englesku s 2:1. Španjolska večeras u Elcheu igra drugi susret, protiv Hrvatske, protiv koje Enrique želi primijeniti isti način igre. Njegova je zamisao da visokom presingom što prije uzme loptu hrvatskim igračima te kroz posjed stvara prilike za pogodak.
- To je, bez imalo sumnje, moja ideja. U nekim dijelovima utakmice nije nam bilo lako igrati presing jer je Engleska dobro upravljala loptom, no puno puta smo je oduzeli. Potrebno je što prije skratiti vrijeme u kojemu protivnik drži loptu, a to smo radili dobro. Zatim je potrebno tražiti prostor u napadu. To je temelj na kojemu se zasniva igra Španjolske - rekao je nakon slavlja na Wembleyju, a uoči susreta sa svjetskim doprvakom Enrique, koji je u odnosu prema posljednjem nastupu "furije" na SP-u ljetos u Rusiji ostavio samo petoricu igrača u početnoj postavi. Neki su se oprostili od nacionalnog dresa, neki nisu pozvani, a Enrique unaprijed nije htio otkriti hoće li mijenjati pobjedničku momčad iz Londona.
- Kod mene nedodirljivih prvotimaca ima malo, ovo je momčad kojoj svi igrači trebaju pridonositi.
Španjolska će nakon deset godina neku domaću utakmicu igrati u Elcheu, u kojemu se do sada vrlo ugodno osjećala. Nanizala je "furija" tamo pet pobjeda (Egipat, Ukrajina, Makedonija, Belgija, Italija), a posljednji put, 2008. igrala je protiv tada aktualnog svjetskog prvaka Italije u prijateljskom ogledu. Sada će gost na stadionu Martinez Valero biti svjetski doprvak, a Španjolci se nadaju kako će epilog biti isti. Večerašnji će susret posebno emotivan biti za veznjaka Saula Nigueza, jer grad na istoku Španjolske njegovo je rodno mjesto.
- Utakmica s Hrvatskom bit će mi posebna jer se igra u mom rodnom kraju Elcheu. Igram doma, ondje će biti moja obitelj i prijatelji i bit će to posebna noć na mene. Svi poznajemo Rakitića i Modrića, svoju kvalitetu pokazuju i u klubovima. Hrvatska ima odličnu sredinu terena te će biti suparnik kojeg će biti jako teško pobijediti. Moramo se usredotočiti na svoj kolektivni rad, kad igramo dobro, možemo svakoga pobijediti - istaknuo je veznjak Španjolske i Atletico Madrida, koji je protiv Engleske zabio izjednačujući pogodak.
Goran Roguljić
Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

PRVA ŽNL OSJEČKO BARANJSKA

Šestica u Osijeku i Donjoj Motičini

Najčitanije iz rubrike