Novosti
REAKCIJE NA PROZIVKU GRADONAČELNIKA VUKOVARA

Tolušić: Može se napraviti više
Objavljeno 10. rujna, 2018.

Vezani članci

GRADONAČELNIK VUKOVARA POZVAO NA MIRNI PROSVJED

Penava: Nedopustivo je da kao država i sustav nemamo snage prokazati krivce

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić rekao je u vezi s istupom vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penave, koji je u subotu prozvao državne institucije da ne čine dovoljno na procesuiranju ratnih zločina i traženju nestalih te pozvao na mirni prosvjed u Vukovaru, kako je "sigurno da se može napraviti više".
"Dolazim iz Virovitičko-podravske županije i jedan od najvećih pokolja u Domovinskom ratu bio je u Četekovcima, Čojlugu i Balincima, a također i na području Voćina. Posljednjih godinu dana su zločinci koji nisu bili procesuirani procesuirani", rekao je ministar Tolušić. "Je li se to moglo napraviti 2000. ili 2005.? Sigurno da da. Ono što moramo znati je da mi kao Vlada ne možemo utjecati na neovisnost pravosuđa, državnog odvjetništva i svih ostalih koji tu trebaju odraditi svoj dio posla. Policija je svoj dio posla davno odradila", rekao je Tolušić. Prema njegovim riječima, sigurno se može učiniti više. "Meni je drago da u posljednje dvije godine imamo pomake u određenim procesima", dodao je Tolušić.
Na najavu mirnog prosvjeda kao izraza nezadovoljstva radom državnih institucija na procesuiranju ratnih zločina i rješevanju pitanja nestalih iz Domovinskog rata, iz SDSS-a Vukovarsko-srijemske županije i grada Vukovara priopćili su kako takva pitanja treba prepustiti mjerodavnim institucijama, a ne rješavati ih na ulici. H
Možda ste propustili...