Regija
U POVODU DANA OPĆINE

Riješen je problem zamućivanja vode u Voćinu
Objavljeno 10. rujna, 2018.
VOĆIN - Simboličnim presijecanjem vrpce, saborska zastupnica Vesna Bedeković na prigodnoj je svečanosti otvorila obnovljeni izvor pitke vode Sobunar, kojim se vodom opskrbljuje 800 domaćinstava u Voćinu i okolnim mjestima Bokanama, Macutama i Ćeralijama.
U lokalnoj vodovodnoj mreži voda se zbog obilnih kiša zamućivala, što je izazivalo nezadovoljstvo mještana. Općina i Hrvatske vode ugradile su moderno postrojenje kojim će taj problem biti riješen. Investicija je vrijedna 3,1 milijuna kuna, od čega su Hrvatske vode uložile 80 posto, a Općina 20 posto. Novo postrojenje, koje može obraditi deset litara vode u sekundi, sagradila je tvrtka Esotech iz Velenja i podizvoditelji iz Virovitičko-podravske županije. Na svečanosti, koja je upriličena i u povodu obilježavanja Dana općine, bili su virovitičko-podravski župan Igor Andrović, općinski načelnik Predrag Filić i iz Hrvatskih voda Davor Haničar.
Na svečanoj sjednici Vijeća, predsjednik Hrvoje Dorić i načelnik Filić uručili su javna priznanja.
Zahvalnice Općine dobili su Dragutin Šebijanić za doprinos u ostvarenju rezultata u kulturi i Milanko Jeličić za doprinos razvoju pčelarstva, a Plaketu za doprinos duhovnoj, kulturnoj i drugoj obnovi Općine dobio je dugogodišnji župnik u Voćinu vlč. Mladen Štivin. P.Ž.
Možda ste propustili...

ZAVRŠEN PROJEKT VAŽAN ZA OSNOVCE, SPORTSKE UDRUGE I REKREATIVCE

Uskoro će učenici dviju osnovnih škola vježbati u moderno uređenoj dvorani

VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija

Najčitanije iz rubrike