Regija
U POVODU DANA OPĆINE

Riješen je problem zamućivanja vode u Voćinu
Objavljeno 10. rujna, 2018.
VOĆIN - Simboličnim presijecanjem vrpce, saborska zastupnica Vesna Bedeković na prigodnoj je svečanosti otvorila obnovljeni izvor pitke vode Sobunar, kojim se vodom opskrbljuje 800 domaćinstava u Voćinu i okolnim mjestima Bokanama, Macutama i Ćeralijama.
U lokalnoj vodovodnoj mreži voda se zbog obilnih kiša zamućivala, što je izazivalo nezadovoljstvo mještana. Općina i Hrvatske vode ugradile su moderno postrojenje kojim će taj problem biti riješen. Investicija je vrijedna 3,1 milijuna kuna, od čega su Hrvatske vode uložile 80 posto, a Općina 20 posto. Novo postrojenje, koje može obraditi deset litara vode u sekundi, sagradila je tvrtka Esotech iz Velenja i podizvoditelji iz Virovitičko-podravske županije. Na svečanosti, koja je upriličena i u povodu obilježavanja Dana općine, bili su virovitičko-podravski župan Igor Andrović, općinski načelnik Predrag Filić i iz Hrvatskih voda Davor Haničar.
Na svečanoj sjednici Vijeća, predsjednik Hrvoje Dorić i načelnik Filić uručili su javna priznanja.
Zahvalnice Općine dobili su Dragutin Šebijanić za doprinos u ostvarenju rezultata u kulturi i Milanko Jeličić za doprinos razvoju pčelarstva, a Plaketu za doprinos duhovnoj, kulturnoj i drugoj obnovi Općine dobio je dugogodišnji župnik u Voćinu vlč. Mladen Štivin. P.Ž.
Možda ste propustili...

AKCIJA UDRUGE HRVATSKIH BRANITELJA IZ DUGE MEĐE

Slavonski đeram, simbol Duge Međe, branitelji su osposobili za upotrebu

OŠ BLAGE ZADRE OBILJEŽIT ĆE 50-GODIŠNJICU

Najveća im je želja više đaka u klupama

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana