Regija
OBILJEŽENO 60 GODINA KUGLANJA

Traže se mogućnosti za gradnju nove kuglane
Objavljeno 10. rujna, 2018.
SLATINA - U povodu 60. obljetnice kuglanja u Slatini, u kuglani Tvina u Virovitici, održan je turnir na kojemu su sudjelovali kuglački klubovi Slatina, HVIDR-a Virovitica, Šećerana Viro Virovitica i Koprivnica. Predsjednik Kuglačkog kluba Slatina Željko Vaška prisjetio se zaslužnih za opstanak kuglanja unatoč nedostatku kuglane te zahvalio Gradu na financijskoj potpori. Gradonačelnik Denis Ostrošić zahvalio je kuglačima što su pomogli da kuglanje opstane u gradu. Izrazio je želju pronalaska modela prema kojemu bi se napravila kuglana. O povijesti kluba govorio je bivši predsjednik Vladimir Domić, od osnivanja KK Sloga, preko 1995. godine kada je 35 kuglača, na čelu s Brankom Jurlinom, Milošem Brkićem, Zvonkom Jelinekom i Vladimirom Domićem osnovalo KK Slatina.
Na kraju turnira Vaška je najboljima uručio zahvalnice, medalje i pehare. Najuspješnija je ekipa Šećerane Viro, druga je ekipa Koprivnice, treća Slatina, a četvrta HVIDR-a Virovitica. Najbolji pojedinci su Stipan Gojević Zrnić iz HVIDR-e Virovitica, Željko Teskera iz Šećerane Viro i Željko Španić iz Slatine.
Obilježavanje je nastavljeno u Zavičajnom muzeju gdje su, uz izložbu fotografija, o 60 godina kuglanja govorili Vaška i Vladimir Domić. Na svečanosti su uručene zahvalnice članovima kluba za dugogodišnji rad u KK Slatina te organizacijama koje su pomagale klub. Plakete su dobili Milan Kurtović, Vujadin Končarević, Josip Vaška, Franjo Nemet, Ivan Mandl, Miloš Brkić, Vladimir Domić i Željko Vaška, a plaketu dodijeljenu Gradu primio je predsjednik Vijeća Dario Vrbaslija. P.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROIZVODNJA JAJA IZ SLOBODNOG UZGOJA

Najistočnija županija proizvodit će oko tri milijuna jaja godišnje

2

JOŠ TRAJE POVRAT KONFISCIRANE IMOVINE

Tražen je povrat kazališne zgrade i - crkve na Meraji

3

U PETAK POČINJE FESTIVAL GLAZBE, RUHA I HRANE

Neki novi klinci i Hanka Paldum na Festivalu Tarda