Regija
KINOLOŠKI KLUB CIBALIA

Započeo tečaj učenja osnove poslušnosti kod pasa
Objavljeno 11. rujna, 2018.
VINKOVCI - Vinkovački Kinološki klub Cibalia četvrtu godinu provodi tečaje osnove poslušnosti pasa koji su namijenjeni svima koji žele što kvalitetnije provoditi vrijeme sa svojim ljubimcima i naučiti ih vještinama kada se nalaze u blizini drugih pasa. Ovogodišnji traje do 10. listopada svakog četvrtka s početkom u 18.30 u Parku za pse u vinkovačkom naselju Kanovci.
- Cilj nam je da vlasnik na pravilan način, uz stručne naputke, sam odgoji svog psa kako bi njime mogao vladati. Ono što ističemo je nužnost ustrajnog samostalnog rada sa psom. Sve što radimo na tečaju, svaku vježbu, potrebno je ponavljati kod kuće dok nismo sigurni da ih je pas usvojio. Uz ustrajan i pravilan rad i strpljenje rijetko koji pas neće naučiti ono ćemu ga učimo – kaže Stipo Stanković, voditelj tečaja, predsjednik KSK Cibalio i licencirani instruktor i savjetnik za ponašanje pasa.
Na tečaju vlasnici uče pravilno postavljanje i korištenje opreme, držanje povodnika, dovođenje psa u osnovni položaj, uspostavljanje kontakta vodiča i psa, pravilnu reakciju na pozivanje imenom, izvođenje vježbi "lezi", "sjedi", "dođi" te kompletnu socijalizaciju za izložbene pse, jer, ističe Stanković, bez obzira na to hoće li pas ići na izložbe ili neće, ove vježbe su potrebne kako bi se pas primjerno ponašao izvan svog prostora i pri susretu s drugim ljudim i psima. M.Flego
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana