Regija
ČEKA SE JOŠ SAMO TEHNIČKI PREGLED

Satničani dobili novu nastavno-sportsku dvoranu
Objavljeno 11. rujna, 2018.
SATNICA ĐAKOVAČKA - Osim po eksperimentalnom programu "Škola za život", ova će godina za učenike i nastavnike Osnovne škole Satnica Đakovačka, ali i za sve mještane ove općine, ostati zapamćena i po otvaranju nove nastavno-sportske dvorane. Iako trenutačno još nije u funkciji, njezino se otvaranje očekuje vrlo skoro, a najkasnije početkom jeseni.
- Svi su radovi završeni, čekamo još samo tehnički pregled i čim se zadovolji i ovaj kriterij, da je osposobljena za rad, dvorana će nam biti na raspolaganju - kaže ravnatelj Mario Plavčić, ne krijući zadovoljstvo konačnim dovršetkom radova koji su se odužili znatno više od predviđenog.
Gradnja dvorane počela je još 2012. godine, a iako je njezin završetak predviđen za 2014., zbog stečaja izvođača radova gradnja je prekinuta. Radilo se u etapama od 2014. do 2016. godine, kada se i učekivalo puštanje u funkciju objekta koji su uz školarce željno iščekivali i mjesni sportski klubovi, no zbog raznih okolnosti to se nije dogodilo.
- Prošle je godine raspisan natječaj, započeti su radovi dovršeni, napravljeno je sve što treba i sada još samo čekamo ovu zadnju formalnost kako bismo mogli početi s normalnim odvijanjem nastavnog programa - dodao je Plavčić.
Budući da se nastava tjelesnog odgoja morala održavati, koristila se učionica kao improvizirani, skučeni prostor, gdje su učenici imali satove tjelovježbe. Gradnjom i skorim puštanjem u funkciju nastavno-sportske dvorane, koja je bila prioritet za ovaj školski kolektiv i normalno odvijanje nastave, to će se promijeniti te će se nastava tjelesnog odgoja odvijati u uvjetima koji odgovaraju 21. stoljeću. Površina dvorane iznosi 586 četvornih metara, od čega je 405 pod hrastovim parketom, a osim za potrebe nastave, koristit će ju lokalne udruge i mjesni sportski klubovi koji su do sada u nedostatku dvorane u svom mjestu odlazili u susjedne Gorjane, ali i udaljeniji Josipovac Punitovački. Da na ovom području nedostaje prostora za sportske aktivnosti pokazuju i upiti klubova izvan općinskih granica koji su već pokazali zanimanje za korištenje dvorane.
- Prioritet nam je održavanje nastave, a udrugama i klubovima ustupat će se koliko budemo mogli s obzirom na naše potrebe. Dosta smo dobili upita sportskih kolektiva i s područja grada Đakova pa upravo zbog velikog zanimanja moramo pronaći odgovarajući model korištenja - kaže Plavčić istaknuvši kako će se korištenje dvorane klubovi i udruge morati plaćati. Marija Alduk
Velika potražnja za prostorom dvorane
Osnovna škola Satnica Đakovačka sa svojim područnim objektom u Gašincima ima 183 učenika te je jedna od rijetkih na području Županije osječko-baranjske u kojoj je porastao broj školaraca. Naime, za razliku od prošle, ove je godine pet učenika više. Svi oni s iščekuju puštanje dvorane u funkciju kako bi se nastava tjelesnog odgoja održavala u normalnim uvjetima. Budući da za ovim prostorom vlada veliko zanimanje kako lokalnih tako i klubova s područja Đakova, razmišlja se o prihvatljivom modelu korištenja. "Dvoranu će moći koristiti udruge i sportski klubovi, ali kako mora biti samoodrživa, dvorana će se drugima ustupati uz naknadu. Ne treba zanemariti troškove oko grijanja, vode, struje i ostalog", ističe Mario Plavčić, ravnatelj Osnovne škole Satnica Đakovačka, čiji učenici, ali i ostali mještani općine sa svoja dva naselja, s nestrpljenjem očekuju ulazak u novu nastavno-sportsku dvoranu, gdje će se moći baviti željenim sportskim aktivnostima.
Možda ste propustili...

PROJEKT D.O.N.A.U. POTIČE MLADE NA PODUZETNIŠTO

Pomoć za buduće poljoprivrednike

OPĆINA JE U PRORAČUNU OSIGURALA 120.000 KUNA

I učenici u Đurđenovcu dobit će besplatne radne bilježnice

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana