Regija
U TIJEKU JAVNA NABAVA

Fizikalna medicina bit će opremljena do kraja godine
Objavljeno 11. rujna, 2018.
U novom zdravstvenom objektu u Belom Manastiru planirano je 7 radnih mjesta za stručni kadar
BELI MANASTIR - U tijeku je postupak javne nabave za opremu zgrade za fizikalnu medicinu s rehabilitacijom i specijalističkim ordinacijama belomanastirskog Doma zdravlja, koji bi trebao biti završen do kraja ove godine.
Riječ je o projektu Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području Osječko-baranjske županije, sufinanciranom sredstvima EU-a za Dom zdravlja Beli Manastir, čiji je cilj nabava nove medicinsko-tehničke i dijagnostičko terapijske opreme. Za to je predviđen iznos od 2.195.500 kuna, od čega je za fizikalnu medicinu planirano izdvajanje od 209.000 kuna (za nabavu multifunkcionalnih aparata za fizikalnu terapiju - elektroterapija, TENS, UVZ i laser). Ostatak je namijenjen za opremanje ambulante opće medicine, pedijatrijsku opremu, kardiološko/pulmološku opremu i stomatološku opremu, a ulaganja su usmjerena poboljšanju pristupa kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti u Domu zdravlja i devet zdravstvenih stanica na području Baranje.
- Ovime će se na razini primarne zdravstvene zaštite omogućiti više dijagnostičkih i terapeutskih postupaka te će se poboljšati uvjeti za potrebe pružatelja primarne zdravstvene zaštite - ističu u Županiji, investitoru cijelog projekta, naglašavajući kako dinamiku opremanja u najvećoj mjeri određuje upravo postupak javne nabave, koji je u ovom slučaju iznimno kompleksan, i zbog vrijednosti projekta i zbog specifikacija medicinsko-tehničke i dijagnostičko-terapijske opreme. Dodaju kako se opremanje odvija unutar planiranih termina, bez ikakvih poteškoća. Inače, ukupan trošak investicije gradnje same građevine iznosi nešto više od pet milijuna kuna s PDV-om. Tehnički pregled izvršen je u kolovozu prošle godine, a uporabna je dozvola izdana u studenome.
- Do kraja godine iz sredstava Županije, preko decentraliziranih sredstava, bit će utrošeno još približno 340.000 kuna. Veći dio opreme apliciran je preko Osječko-baranjske županije na natječaju Dostupnija primarna zdravstvena zaštita s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini, a otvaranjem ovog objekta planirano je sedam radnih mjesta stručnog kadra, čime će se zadovoljiti potrebe pružanja usluga. Riječ je o stručnim prvostupnicima fizioioterapije, radne terapije, fizioterapeutskom tehničaru i medicinskoj sestri te medicinskoj sestri odnosno tehničaru (na pola radnog vremena) u djelatnosti psihijatrije i djelatnosti interne medicine.
Ivica Getto
primarni cilj
bolja i dostupnija zdravstvena zaštita
Humanitarna i ekonomska strana
Priča oko zgrade za fizikalnu medicinu s rehabilitacijom i specijalističkim ordinacijama počela je prije dvije godine, nakon što je Odluku o izgradnji donijelo Upravno vijeće Doma zdravlja Beli Manastir, koju je ‘‘blagoslovila‘‘ županijska Skupština. Kako je isticao župan Ivan Anušić, nakon otvaranja ovog objekta Baranjci će imati, za ovo područje, potpuno novu medicinsku uslugu. Ravnatelj belomanastirskog Doma zdravlja, dr. Žarko Zelić, naglašava kako su do sada Baranjci na potrebnu rehabilitaciju odlazili u Bizovačke toplice ili osječki KBC, te kako se zbog udaljenosti znalo događati da ljudi ne odrade potrebnu rehabilitaciju, pa gradnja zgrade ima, osim humane strane, i onu ekonomsku, što je bila misao vodilja.
Možda ste propustili...

IVO ZELIĆ, NAČELNIK OPĆINE PETRIJEVCI

Složno i odlučno u projekte za ljepše sutra cijele općine

BRINU O DESECIMA PASA I DVA KONJA

Udruga Phenix pomaže i djeci i životinjama

DONJI MIHOLJAC SPREMAN ZA USKRSNI SAJAM

Od usksnih ukrasa i cvijeća do proizvoda od konoplje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana