Regija
24. DRŽAVNO PRVENSTVO U LOVNOM STRELJAŠTVU

Međimurci su najbolji strijelci
Objavljeno 10. rujna, 2018.
Pojedinačno je najbolji bio Marijan Karabalić iz Vukovarsko-srijemske županije
BZENICA - Tijekom tri dana na strelištu u Bzenici održavano je 24. Državno prvenstvo Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu, kojemu je ponovno bio domaćin Lovački savez Požeško-slavonske županije (PSŽ). Sva se državna prvenstva održavaju u Bzenici već nekoliko godina jer je to najuređenije strelište u Hrvatskoj, a lovci Požeško-slavonske županije pokazali su se odličnim domaćinima. Nastupili su strijelci 21 momčadi iz svih županija i Grada Zagreba te nekoliko ekipa u revijalnom izdanju, od ekipa Hrvatskih šuma, Veleučilišta u Karlovcu do jedinog ženskog lovačkog društva Dame Dame.
Postrojene ekipe županijskih saveza, koje su dočekale i Pleterničke mažoretkinje, pozdravili su predsjednik Lovačkog saveza PSŽ-a Branko Bertelović, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha, Petar Raos, načelnik Sektora za lovstvo kao izaslanik ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića te predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak. Prvenstvo je otvorio požeško-slavonski župan, i sam lovac, Alojz Tomašević, koji je istaknuo da je Županija prepoznala lovstvo kao gospodarsku djelatnost te da potiče razvoj lovačkih objekata namijenjenih turističkoj djelatnosti.
Požeški je kraj ugostio više od 200 lovaca, a vođe ekipa, predstavnici lovačkih saveza, brojni gosti i suci imali su priliku za razmjenu iskustava i druženje, koje je organizirano u krčmi "Zlatni Lug", gdje su ih zabavljali tamburaši Bezimeni pod vodstvom Zdravka Kneževića.
Nakon dva dana pucanja u tri kategorije - lovački trap, lovački parkur i gađanje meta lovačkim karabinom - najviše razloga za veselje imali su lovci Međimurske županije osvojivši prvo mjesto u ekipnom plasmanu s 454 boda, drugi su bili lovci Virovitičko-podravske županija s 450 bodova, a treće mjesto zauzeli su lovci Varaždinske županije s 449 bodova. Slijedili su lovci iz Zadarske županije s 445 bodova i Splitsko-dalmatinske županije s 443 boda.
Među pojedincima najviše bodova, 96, osvojio je Marijan Karabalić iz Vukovarsko-srijemske županije, koji je za nagradu osvojio lovačku pušku. Drugi je bio Damir Mekhek iz Koprivničko-križevske županije, treći Marko Gospić iz Zadarske županije, četvrti Ivica Flegar iz Varaždinske županije, peti Josip Šoštarić iz Međimurske županije, šesti Zlatko Kolarić iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Lovci Požeško-slavonske županije zauzeli su ekipno 15. mjesto. Predsjednik Bertelović, potpredsjednici Hrvatskog lovačkog saveza Zlatko Stolnik i Vinko Pavlić, uz domaće potpredsjednike Denisa Miloševića i Božidara Terzića, uručili su pobjednicima pehare i nagrade.
Među sucima je bilo i onih iz požeškog kraja pa je i time, uz strelište, Požeština pridonijela našem lovnom streljaštvu. Za uspješno završeno natjecanje, uz prvog čovjeka županijskog Saveza, zaslužni su i brojni volonteri, među kojima se posebno ističe potpredsjednik Denis Milošević. AGM Kruna
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike