Crna kronika
USPJEŠNO OKONČANA POTRAGA

Izgubljeni ribiči pronađeni, srećom nisu se utopili
Objavljeno 10. rujna, 2018.
Tomislav Šimunović i Tomislav Stipić otišli su na pecanje u nedjelju, pronađeni su u ponedjeljak
REŠETARI - Nakon višesatne potrage, živi su pronađeni nestali Tomislav Šimunović (60) i Tomislav Stipić (57) iz mjesta Rešetari, na novogradiškom području. Dvojica prijatelja otišli su na pecanje u nedjelju u ranim jutarnjim satima, no nakon što u večernjim satima nisu došli kući, njihove obitelji su se zabrinule i prijavile nestanke policiji jer se ni jedan nije javljao ni na pozive na mobitele, što je dodatno zabrinulo njihove obitelji.
Policija i HGSS Stanica Slavonski Brod zajedno su pretraživali područje oko Rešetara za nestalim prijateljima od ponedjeljka u 8.30.
- Suprug je otišao s prijateljem u nedjelju u 5 sati na pecanje. Otišli su automobilom njegova prijatelja. Tijekom dana nije se više javljao - kazala je kroz suze zabrinuta Tea Stipić, supruga Tomislava Stipića, dok njezin suprug još nije bio pronađen. Supruga Tomislava Šimunovića, već je imala informaciju da je automobil kojim su otišli pronađen nedaleko Vrbovljana, no ni ona nije znala kamo su se zapravo prijatelji zaputili. "Ustao se u nedjelju oko 4 sata i otišao, ali nije rekao točno gdje idu pecati" - kazala je Šimunovićeva supruga.
- Policija je vodila potragu, a mi smo dojavu o dvojici nestalih ribiča dobili u 8.30 te da su otišli sa automobilom Hyundai Atos. U međuvremenu smo dobili informaciju da je sin jednog nestalog pronašao vozilo u blizini Vrbovljanskog kanala. Nedugo nakon toga, obje osobe locirane su. Kretali su se kroz šumu i izgubili. Cijelu noć nisu mogli pronaći put natrag, a danas su pronađeni na drugom kraju šume, kod lokacije Mostine. U potrazi je sudjelovalo pet pripadnika HGSS Stanice Slavonski Brod, tri pripadnika HGSS Stanice Novska te potražni pas, belgijski ovčar Kvik. Međutim, još nisu svi pripadnici HGSS-a ni stigli na lokaciju kada je stigla informacija da su nestale osobe pronađene - doznajemo od Borisa Lovrića, pročelnika HGSS Stanice Slavonski Brod.
Slavonski pripadnici HGSS-a u posljednje su vrijeme tragali za više osoba, a krajem kolovoza trajala je potraga za osobom na području Velikih Budića. Na teren je izišlo deset članova stanice Požega i policajci. Međutim, ubrzo je Centar 112 dojavio je da je osoba za kojom se tragalo pronađena u mjestu Sirač, živa i zdrava, čime je potraga završena. Potraga je bila pokrenuta 26. kolovoza kada je, zbog lošijeg zdravstvenog stanja, dobi nestalog te mraka na teren izišlo 13 članova stanice Požega i dva člana stanice Slavonski Brod.
Nekoliko dana prije ove potrage, nestalu 92-godišnjakinju na novogradiškom području, četvrtog dana potrage pronašao je potražni pas HGSS-a Bonny. Žena je pronađena 1600 metra sjeverno od doma u Šumetlici točnije u Boriku ispod Klačinca, na novogradiškom području.
Sandra Lacić
Prijatelji su se izgubili, a pronađeni su na drugom kraju šume. Auto im je bio kod Vrbovljanskog kanala
OLAKŠANJE OBITELJI I SPASITELJA
Srećom, nestanak dvojice ribiča nije završio tragedijom. Obitelji su se pobojale da su se obojica utopila, pogotovo nakon što je pronađen prazan automobil. Olakšanje nakon što su ribiči pronađeni, nastupilo je i za obitelj i za policajce te pripadnike Hrvatske gorske službe spašavanja, koji su bili u višesatnoj pretrazi terena. Najgora je neizvjesnost jer se ne zna jesu li nestali nastradali ili se samo izgubili. Kod poziva za djelovanje pripadnici HGSS-a ne razmišljaju jer znaju da brzina njihove pretrage može spasiti ljudski život.
Možda ste propustili...