Mozaik
6. REVIJALNA IZLOŽBA PASA 2018.

Tinki, Cuki, Graf i Mrki su među njih 60 izabrani za najljepše pse u Slatini
Objavljeno 11. rujna, 2018.

Kinološka udruga Slatina, u suradnji s Gradom, gradskom Turističkom zajednicom i Veterinarskom stanicom Slatina organizirala je u Parku 136. slatinske brigade šestu revijalnu izložbu pasa.


Ove se godine povećao broj sudionika izložbe, pa je u odnosu prema lanjskim 43, ove godine bilo čak 60 vlasnika pasa zainteresiranih i prijavljenih za sudjelovanje na izložbi. Manje je, međutim, građana koji su došli vidjeti kakve pse imaju njihovi sugrađani i s kakvim se psima djeca zabavljaju. Četveronožni ljubimci ocjenjivani su u četiri kategorije kako bi bile obuhvaćene sve vrste pasa pa su na izložbi mogli sudjelovati svi vlasnici cijepljenih pasa koji su to željeli. Izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Slatine Sanja Mrzljak Jovanić, koja je na kraju podijelila i medalje vlasnicima najbolje ocijenjenih pasa, a sve okupljene pozdravio je, i kroz program vodio, predsjednik Kinološke udruge Slatina Martin Bišćan. Pse je ocjenjivao kinološki sudac i uzgajivač pasa Mario Dušak, a u kategoriji „dijete i pas“ pomogla mu je Teuta Bišćan, djevojčica koja se natjecala na brojnim izložbama na kojima djeca vode pse.
U kategoriji lovačkih pasa prijavljeno je pet natjecatelja, prvo mjesto osvojila je Antonija Medved s njemačkim ptičarom Grafom, Gordana Bučan i engleski koker Kiky zauzeli su drugo mjesto, a Angela Dvojak s oštrodlakom jazavčarkom Gitom plasirala se na treće mjesto. U kategoriji sportskih pasa prijavljeno je 28 natjecatelja. Prvo mjesto pripalo je Mili Novković i pekinezeru Mimi, drugo je mjesto zauzela Ena Main i pomeranac Tinki, a treće mjesto pripalo je Mati Bubašu i engleskom buldogu Dini. U kategoriji mješanaca za revijalnu izložbu prijavljeno je deset pasa, prvo mjesto zauzela je Ana Maria Matić i pas Cuki, drugi su Miloš Čović i pas Mili, a treći su Ena Main i pas Nelly. Među 17 prijavljenih natjecatelja u kategoriji „dijete i pas“, pobjednici su Marija i Ana Buček i njihov mladi njemački ovčar Mrki, Katja Stoponja i njezin shih tzu Obi zauzeli su drugo mjesto, a Eva Gal i border koli Adi bili su treći. Tri prvoplasirana psa i njihovi vlasnici u svakoj kategoriji dobili su medalje i nagrade sponzora.
Svaki od pasa lijep je na svoj način pa je bilo teško odrediti koji su najljepši, tim prije što se u istoj kategoriji natječu psi različitih rasa pa se uspoređuju „kruške i jabuke“.
U nastojanju da se obogati sadržaj revijalne izložbe ili da se isprave neke nepravde, predsjednik Bišćan razmišlja o uvođenju pete kategorije u kojoj bi sudjelovali psi za pratnju, koji bi se izuzeli iz kategorije sportskih pasa.
Petar Žarković
Četveronožni ljubimci ocjenjivani su u četiri kategorije kako bi bile obuhvaćene sve vrste pasa
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike