Sport
NK OSIJEK

Sloboda je bila odličan test za Rijeku, Bagadur skrenuo pozornost na sebe
Objavljeno 10. rujna, 2018.
Dio stanke u prvenstvu nogometaši Osijeka proveli su u Velikoj, gdje su obavili ciklus minipriprema. S obzirom na popunjavanje redova u posljednjim satima prijelaznog roka te na povratak nekolicine ozlijeđenih igrača u puni pogon, odlazak u Zlatnu dolinu bio je dar s neba za trenera bijelo-plavih Zorana Zekića.
Četiri dana u Velikoj Osijek je odigrao i dvije prijateljske utakmice. U prvoj je svladao niželigaša Svačića iz Starog Slatnika (6:0), a onaj pravi test bio je susret sa Slobodom, koji je zamišljen kao generalna proba za utakmicu s Rijekom. Rezultat nije bio u prvom planu, nego je Zekić želio vidjeti neke reakcije svoje momčadi na određene faze igre. Zbog toga je igračima dao specifične zadatke i zahtjeve u igri. Osijek je na kraju pobijedio, pogotkom Harisa Hajradinovića, koji je još jednom pokazao koliko je nepogrešiv kada su u pitanju udarci s "bijele točke".
- Prilagodili smo se u toj utakmici nekim stvarima za koje očekujemo da ćemo se s njima suočiti na Rujevici. Ciljano smo Slobodi prepustili posjed lopte i dopuštali nešto jači pritisak na našu zadnju liniju. Zadovoljan sam reakcijom igrača jer unatoč tome Sloboda nam nije stvorila probleme pred našim vratima - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.
Općenito je zadovoljan s ta četiri dana u Zlatnoj dolini, a možda je dobio i neke neočekivane spoznaje. Naime, poveo je Zekić u Veliku dva igrača koja su zapravo na probi u B momčadi, Bagadura i Mitchella, a taj prvi skrenuo je pozornost na sebe. Uz to, prve nastupe u bijelo-plavom dresu odradio je i mladi Finac Timo.
- Zadovoljan sam radom u Velikoj. Igrači su me čak malo i ugodno iznenadili angažmanom i posvećenošću treninzima. Nadam se kako me to neće zavarati uoči susreta s Rijekom. Utakmicu protiv Slobode odigrali smo nakon tri jača treninga, možda nešto umorniji nego što je uobičajno, ali i to je bio dio plana. Što se Bagadura tiče, riječ je o čvrstom i snažnom braniču, koji ima i iskustvo igranje talijanske Serie B i kao takav mogao bi biti upotrebljiv. Vidjet ćemo, imat će se priliku nametnuti kroz B momčad - zaključio je trener nogometaša Osijeka.
Prva je ideja bila da se Bagadur nametne za drugu momčad, ali njemu su 23 godine, a Dino Skender ionako već ima viška igrača koji su stariji od 21 godine (Osijek II ih u Drugoj ligi na utakmicama može koristiti najviše pet, nap.a.), pa bi se lako moglo dogoditi da na kraju bude rješenje za prvu momčad, u kojoj Zekić nema baš previše igrača koji zatvaraju stoperske pozicije. D.Keler
OSIJEK**1(0)

SLOBODA**0

VELIKA - Stadion u Velikoj. Gledatelja: 200. Sudac: Darko Brkić (Požega). Strijelac: 1:0 Hajradinović (78 - 11 m)

OSIJEK: Malenica, Šorša, Guti, Bagadur, Janža, M’Pinda, Kamenar, Pervan, Stavitski, Lopa, Henty. Još su igrali: Santini, Škorić, Pušić, Marić, Hajradinović, Grgić, Benić, Bliznac, Kuprešak, Bočkaj

SLOBODA: Vukliš, Adžem, Baraban, Ivetić, Livančić, Beganović, Vidović, Hadžanović, Maksimović, Alispahić, Ignjatović. Još su igrali: Čizmić, Terzić, Vasiljević, Salihović, Musić, Todorović, A. i D. Hodžić, Pirić, Kurtalić, Mujkić, Zukić, Ćivić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana