Sport
CIBALIA SVLADALA VUKOVARCE

Ždinjak potvrdio dva gola Kerića
Objavljeno 10. rujna, 2018.
Zahvaljujući vrataru Vukovaraca Đilasu, pobjeda Vinkovčana nije još uvjerljivija

U derbiju kola i ujedno derbiju Vukovarsko-srijemske županije puno uspješniji bili su nogometaši Cibalije, koji su protiv Vukovaraca odigrali svoju najbolju utakmicu u dosadašnja tri kola.


Cibalia je od prve minute diktirala tempo i u visokom ritmu prisilila goste iz Vukovara na obranu i s deset igrača. Dok se još gledatelji nisu uspjeli ni dobro smjestiti na tribinama, Kerić je postigao pogodak, a sve mu je pripremio mladi Dogan izbacivši iz igre svojeg čuvara. Cibalia je prodorima po bokovima unosila nemir u obranu Vukovaraca koji su očito izgorjeli u velikoj želji da se pokažu u najboljem izdanju. Samo zahvaljujući odličnom vrataru Iliji Đilasu, Vukovarci već u prvom poluvremenu nisu doživjeli debakl. Trener gostiju Ivica Radoš na kraju utakmice upravo zahvaljuje svom vrataru što nisu doživjeli uvjerljiviji poraz.
- Čista i zaslužena pobjeda Cibalije, kojoj čestitam. Mogli su nas danas masakrirati, imali su bezbroj prilika, na našu sreću imali smo raspoloženog vratara koji nas je spasio od puno težeg poraza. Nije mi jasno što se kod igrača dogodilo, prije utakmice svi su bili "našpanovani" i jedva su čekali početak utakmice. Međutim, kada je utakmica krenula, na terenu su bili preplašeni, pa su samo tehnički odradili utakmicu. Apsolutno zaslužena pobjeda Cibalije - rekao je trener Vukovaraca Ivica Radoš.
U drugom poluvremenu tempo igre je malo opao, ali ni u takvim okolnostima Vukovarci nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti vrataru Marijanoviću. Imali su Vinkovčani i u drugom poluvremenu prilika da povećaju vodstvo, ali ponovno ih je vratar Đilas u tome spriječio. No, dio posla ide na dušu i neefikasnosti, odnosno brzopletosti domaćih igrača. Trener Cibalije Petar Tomić unatoč dobroj igri svoje momčadi ima nekoliko zamjerki svojim igračima. Ponajprije na pas-igri.
- Apsolutno zaslužena naša pobjeda, mislim da smo utakmicu mogli završiti i većom razlikom, a s druge strane gosti nam nisu ozbiljnije zaprijetili. Bez obzira na pobjedu, bilo je nedostataka u našoj igri, jako puno krivih dodavanja u situaciji kada nam protivnik nije prijetio. Po meni, odigrali smo dobru utakmicu i vjerujem da ćemo s vremenom igrati sve bolje. Po ovoj utakmici protiv Vukovaraca vidljivo je da ide sve bolje i bolje. Uvjeren sam da ćemo u sljedećim utakmicama pružati još kvalitetnije predstave - izjavio je nakon utakmice trener Cibalije Petar Tomić.
Antun Grgić
CIBALIA 3*(2)

VUKOVAR 1991. 0

VINKOVCI – Stadion HNK-a Cibalia. Gledatelja: 458. Sudac: Matteo Bednjanec (Slavonski Brod) 6,5. Strijelci: 1:0 Kerić (2), 2:0 Kerić (42), 3:0 Ždinjak (92).

Žuti kartoni: Kuzmić, Ždinjak (Cibalia), Cerovski, Rajić, Brajković (Vukovar 1991). Crvenih kartona nije bilo.

CIBALIA: Marijanović 6, Karaula 6, Kuzmić 6, Oršolić 6, Filipović 7, Kiš 5,5 (od 83. Karimović-), Šarić 6,5, Beljo 7 (od 64. Pavičić 6), Ždinjak 6,5, Doga 6,5 (od 69. Šest-), Kerić 7,5.

VUKOVAR 1991: Đilas 7, Brajković 5,5, Cerovski 5,5, Dragojević 5, Suton 5, Drahotinski 5,5 (od 73. Carević-), Kasač 6 (od 46. Seo 6), Rajić 6, Marinčić 5, Plum 6, Prkić 6 (od 76. Ceranić-).

IGRAČ UTAKMICE: ANDREJ KERIĆ (CIBALIA).
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike