Sport
SLAVONSKI DERBI S PRAVEDNIM EPILOGOM

Bjelobrđani sa susjedom do prvog drugoligaškog boda
Objavljeno 10. rujna, 2018.
U ranoj su fazi igre domaći stekli dva pogotka prednosti, ali su zatim mogli ostati bez ičega

Bjelobrđani su se domogli prvog drugoligaškog boda nakon što su prijetili uzeti sva tri, ali zatim mogli i ostati bez ičega, tako da je realan rezultat slavonskog derbija kojim mogu biti zadovoljni akteri i okupljeni gledatelji, kao i oni koji su taj susret gledali u izravnom prijenosu HNTV-a.


U uvodnim minutama Osječani su imali loptu u posjedu, ali je prvi prvom ozbiljnijem prelasku na protivničku polovinu terena domaćin odmah poentirao. Bilo je to u desetoj minuti kada je ubačena lopta slijeva izbijena na 18 metara gdje ju je prihvatio Horvat i šutirao po sredini vrata, a na opće iznenađenje vrataru Kukiću je ona izmigoljila između nogu i prešla preko gol-crte - 1:0. Šokirani gosti mogli su primiti i drugi pogodak 70-ak sekundi kasnije kada je Krajček prošao po lijevoj strani i vratio na desetak metara do Šimičića, čiji je snažni udarac zaustavila greda. U 14. minuti Špoljarić je pokušao s 25 metara, ali je taj prizemni udarac prošao nedaleko od desne vratnice. Dvije minute kasnije ponovno se zatresla osječka mreža nakon što je Horvat dovukao loptu na 16 metara i predao ju Šimičiću, a ovaj pogodio desni donji kut - 2:0. Gosti su se potom tražili do 27. minute kada je Špoljarić snažno s 25 metara opalio po sredini vrata, a Ilinčić uz poteškoće obranio udarac. Kako se bližio odmor, Osječani su sve više pritiskali žuto-plave i u 43. minuti uspjeli prepoloviti zaostatak. Iz dubine je povukao Soldić i udesno dodao utrčalom Štrkalju koji se oslobodio jednog domaćeg igrača i s desetak metara poslao loptu ispod Ilinčića - 2:1.

Početkom nastavka gosti su žestoko pritisnuli i pogodak je visio u zraku. Agilnom stoperu Šutalu u 47. minuti domaći su blokirirali obećavajući udarac sa 14 metara, a isti je osječki igrač, pet minuta kasnije, prizemno šutirao zdesna, s 22-23 metra, a lopta okrznula suprotnu vratnicu. Minutu kasnije slično je slijeva prijetio Alves i pogodio suprotnu vratnicu od koje se lopta odbila u polje. Domaći su opasno živjeli i u 55. minuti kada je Žaper na desnoj strani dodao Štrkalju, čiji je udarac Ilinčić obranio odbivši loptu u desnu vratnicu. Napori gostiju urodili su plodom u 62. minuti. Tada je Lončar od centra dovukao loptu na 20-ak metara i zatim ju položio za Špoljarića, koji je pogodio desni gornji kut nemoćnog Ilinčića - 2:2. Zatim je pritisak Osijeka malo popustio, a domaći došli do daha i (polu)prigode u 78. minuti. Krajček je slijeva dijagonalom pronašao Šimičića kojem je prizemni udarac prema suprotnom kutu, s 12-13 metara, uklizavanjem Ćosić blokirao. Dvije minute kasnije Durdovov proboj po desnoj strani i centaršut na suprotnu Špoljarić je volejom poslao pokraj lijeve vratnice. Bjelobrđani su u 82. minuti mogli do trećeg pogotka nakon što se stvorila gužva u 16-ercu, a lopte se domogao Horvat i s desetak metara poslao ju preko grede. Slično kao što je Špoljarićev udarac u 85. minuti sa 16 metara otišao nekoliko centimetara iznad domaćih vrata. Ona su bila ozbiljno ugrožena i u 90. minuti kada je Štrkalj zamalo bio neprecizan te tako zaključio jučerašnji lokalni derbi. D.Lekšan
BSK*2 (2)

OSIJEK II*2 (1)

BIJELO BRDO - Stadion BSK-a. Vrijeme sunčano. Teren dobar. Gledatelja: 750. Sudac: Mario Cindrić (Zagreb) 7. Strijelci: 1:0 Horvat (10), 2:0 Šimičić (16), 2:1 Štrkalj (43), 2:2 Špoljarić (62). Žuti kartoni: Gvozdenović, Šimičić (BSK) i Žaper (Osijek II). Crvenih kartona nije bilo.

BSK: Ilinčić 6, Periša 6,5, Meter 7, Majtanić 6,5, Gvozdenović 6,5 (od 74. Popović -), Kovačić 6, Kasač 6 (od 61. Pačar 6), Brlić 5,5 (od 46. Choi 6), Horvat 7, Krajček 7, Šimičić 7.

OSIJEK II: Kukić 5, Lončar 6,5, Šutalo 7,5, Ćosić 6,5, Hudećek 6 (od 63. Čakarić 6), Plum 6 (od 75. Durdov -), Žaper 6,5, Alves 6,5, Soldić 7, Štrkalj 7, Špoljarić 7,5. IGRAČ UTAKMICE: JOSIP ŠPOLJARIĆ (OSIJEK II)

Rezultati

3. kolO: Šibenik - Međimurje (Čakovec) 2:2, Hrvatski dragovoljac (Zagreb) - Solin 2:2, Sesvete - Zadar 3:3, Kustošija (Zagreb) - Hajduk II 1:1, Dugopolje - Varaždin 1:2 i BSK (Bijelo Brdo) - Osijek II 2:2. Susret Lučko - Dinamo II (Zagreb) igra se danas.

 

U 4. kolu, 14.,15. i 16. rujna, sastaju se: Međimurje - Sesvete, Dinamo II - Dugopolje, Varaždin - Hajduk II, Osijek II - Lučko, Zadar - BSK, Hrvatski dragovoljac - Šibenik i Solin - Kustošija.

U ranoj su fazi igre domaći stekli dva pogotka prednosti, ali su zatim mogli ostati bez ičega
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike