Mozaik
OKTANSKI SPEKTAKL

Motokultivatori s mišićima jurili Orahovicom
Objavljeno 10. rujna, 2018.
Osim vozača motokultivatora, natjecatelji su se okušali i u vožnji motocikala i automobila

Orahovica je ponovno bila u svijetu oktana, ljubitelji sportskog adrenalina došli na svoje. U organizaciji Reda vitezova Ružice grada i Off road kluba Orahovica održana je 11. državna utrka motokultivatora. Osim kraljevske discipline, održana su i natjecanja u vožnji kros motora, off road vozila i posebna utrka guranja kosilice na 100 metara.


- Ovo je jedinstvena utrka u Hrvatskoj i ponosan sam što se sve ovo održava upravo u našem gradu. Veliko hvala svim vozačima, oni su za nas heroji, a veliko hvala i Gradu Orahovici i Turističkoj zajednici grada na pomoći u organizaciji. – rekao je predsjednik Reda vitezova Ružice grada Vlado Grgić. Nakon po dvije vožnje u svakoj kategoriji, mjerenja vremena i krugova, proglašeni su najbolji. U kategoriji guranja kosilice na 100 metara pobijedila je 13-godišnja Lea Sobodić iz Orahovice dok je drugo mjesto pripalo Leonu Peziću. Najbrži u vožnji kros motora bio je Luka Huber iz MX kluba Orahovica, drugi njegov klupski kolega Damir Hornung, a treći Saša Šerčić iz Feričanaca. U kategoriji motokultivatora natjecalo se u dvije kategorije do, i preko 5 KS. U slabijoj kategoriji slavio je najstariji sudionik Đuro Sekulić (80) iz Orahovice, a drugo mjesto pripalo je najmlađem sudioniku, 10-godišnjem Niki Kovaču. U konkurenciji off road vozila broncu je osvojio Emil Hašpraj iz Nove Jošave, srebro Radivoj Bolić iz Orahovice, a najbrži je bio saša Bošnjakoivć iz Osijeka.

U kraljici natjecanje najviše krugova je odvozio i time pobjedu odnio 1664 Cret team iz Creta, drugo mjesto pripalo je Cesting radionica temu iz Osijeka, a treće Šogorima iz Orahovice.
Vladimir Grgurić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NICHOLAS LYNDHURST

Ne može više gledati “Mućke”

2

IVONA GLAVAŠ, MODNA DIZAJNERICA I OSJEČANKA SA SPLITSKOM ADRESOM

Volim oživiti sjećanja na dane u rodnom Osijeku

3

INMUSIC OBJAVIO RASPORED

Prvi dan Foals, drugi dan Suede i Garbage, a treći dan The Cure