Sport
FILIP HRGOVIĆ:

Navikavam se na nošenje pojasova, želim se boksati u Poljudu ili Maksimiru
Objavljeno 9. rujna, 2018.
Ušao je u ring s Thompsonovim "Geni, geni kameni", a izišao s prvim pojasom oko vrata i uzvikom: "Iznad svih, Hrvatska." Filip Hrgović osvojio je naslov interkontinentalnog prvaka u teškoj kategoriji po verziji WBC zahvaljujući pobjedi nokautom u trećoj rundi protiv Amerikanca Amira Mansoura. Hrgović je imao prvi meč pred domaćom publikom u zagrebačkoj Areni. Oduševljen viđenim tijekom meča s američkim veteranom, koji je čak 20 godina stariji od osvajača brončane medalje iz Rija de Janeira, a tijekom svojih 46 godina imao je buran život (dilao drogu, bio u zatvoru, nap. a.), naš boksač je kao jednu od mogućnosti sljedećih mečeva najavio borbu u Hrvatskoj. Ali pred puno većim auditorijem.
- Dosta mi je značila puna Arena, podrška grada u kojem sam rođen mi puno više znači. Ovo poslije meča bilo je nešto nevjerojatno. Vjerujem da će biti još mečeva u gradovima diljem Hrvatske. Volio bih se boriti za svjetsku titulu na Poljudu ili Maksimiru. To je moja želja. Gdje god bude, bit će spektakl i bit ću sretan ako iduća borba bude u Hrvatskoj.
Hrgoviću je ovo bila šesta profesionalna borba i šesta pobjeda, a peta nokautom. S druge strane, Mansour je u 28. borbi doživio treći poraz, no prvi put prije isteka zadanog broja rundi. Ovo je prvi put da je Hrgović ponio i pojas nakon u svojoj profesionalnoj karijeri uspješno odrađenog posla.
- Dobar je pojas za početak. Jest da je od prave kože, ali još nije onaj pravi. Ja želim pravi pojas, onaj WBC-ov i ostale pojasove. Nikoga se ne bojim, nikoga ne respektiram u ringu. Ja sam spreman - rekao je Hrgović, koji je u odnosu prema proteklom meču bitno popravio rad nogu, što su primijetili stručnjaci. Očito se isplatio rad u kampu u Miamiju s kubanskim trenerom Pedrom Diazom. U kutu u ringu ponovno mu je bio i Yousef Hasan, s kojim surađuje nakon razlaza s Leonardom Pijetrajem.
Inače, kao uvertira u meč večeri u ring je izišla i 28-godišnja Ivana Habazin. Obranila je naslov svjetske prvakinje u srednjoj kategoriji po verziji IBO svladavši jednoglasnom odlukom sudaca Gankinju Gifty Amanuu Ankrah. Bila je to 22. borba Habazin u karijeri i 19. pobjeda. Uspješan je bio i Josip Bepo Filipi. Jednoglasnom odlukom sudaca ostvario je pobjedu u svom profesionalnom debiju protiv Srbina Predraga Jevtića u poluteškoj kategoriji, a Agron Smakici nokautom je svladao Španjolca Gabriela Enguemu u teškoj kategoriji. Za Smaicija je to bila 14. pobjeda u isto toliko nastupa, a 12. okautom.
Krešimir Lacković
Hrgović je počeo surađivati s kubanskim trenerom Pedrom Diazom, a i dalje mu je u kutu trener Yousef Hasan
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike