Sport
KOŠARKAŠI UZVRATILI DOMAĆINU U CELJU

Naši u pobjedničkom ritmu stižu u Osijek
Objavljeno 9. rujna, 2018.
Dvostruki ogled košarkaša Hrvatske i Slovenije završen je u Celju, gdje je naša izabrana vrsta uzvratila za minimalan varaždinski poraz. U dvorani Zlatorog završilo je 83:75 (23:22, 18:14, 20:15, 22:24) za momčad Dražena Anzulovića, koji je zasigurno zadovoljniji izvedbom negoli onom od prije tri dana. Ali, za Litvu i Poljsku morat ćemo biti još i bolji.
Za razliku od prvog ogleda, u rotaciji obje selekcije došlo je do promjena, a za nas je najvažnija ona da se suigračima priključio Krunoslav Simon. On se na raspolaganje stavio tek dan uoči utakmice, ali u preostalih pet dana imat će, nadamo se, dosta vremena za još bolje uigravanje s ostatkom momčadi. Kod domaćina nije bilo centarskog dvojca Vidmar/Zagorac, što je očekivano nama dalo prednost pod obručima. Hrvatska je imala 45 skokova, 16 više od domaćina, koji je usprkos tom hendikepu bio konstantna prijetnja. Hrvatska je kontrolirala rezultat gotovo cijeli dvoboj, ali u par navrata uspijevala je prosuti dvoznamenkastu razliku. Stoga će izbornik morati poraditi i na koncentraciji svojih igrača, koji su malo rano pomislili da je utakmica zatvorena. Domaćin je tricama donio malo neizvjesnosti, ali kontrolom skoka i dobrim napadačkim rješenjima uspjeli smo doći do pobjede. Prvi strijelac bio je Šarić s 18 poena, koji je imao devet skokova i osam asistencija. Dvoznamenkasti su bili još Žižić (15, sedam skokova), Simon (12) i Zubac (10+9), a šutersku večer nije imao naš najbolji napadač Bogdanović, koji je zabio osam poena (trice 1-7). No, dobra vijest je da se i bez njegova standarnog doprinosa može do pobjede, u kojoj su još sudjelovali Stipčević 6, Mustapić 6, Bilinovac, Perić 2 i Ramljak 6, a u igru nisu ulazlili Kaljažić, Zubčić i Planinić.
Od danas Hrvatska je u Osijeku, gdje u petak igra prvu utakmicu druge kvalifikacijeke runde protiv Litve. Dobro je da se stiže u pobjedničkom ozračju, koje valja i zadržati. N.Benčina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike