Osijek
GRADNJA VODOVODA I KANALIZACIJE U BANOVOJ

Krajem rujna radovi na potezu Šimunovićeva - Gupčeva
Objavljeno 10. rujna, 2018.
Završetak je svih radova u Banovoj planiran do kraja ove godine, kažu u Vodovodu

Realizacija projekta rekonstrukcije i gradnje vodovoda i kanalizacije u Banovoj ulici konačno ulazi u posljednju fazu. Na gradilištu se radi punom parom, a unatoč govorkanjima kako se kaska za rokovima, izvođači radova poručuju: rokovi se poštuju i ova će donjogradska ulica biti funkcionalna u punom profilu kako je i najavljeno - do kraja 2018. godine.


"Radovi su u tijeku i za sada sve ide prema planu, nema nepredviđenih okolnosti. Dionica do Krstove i dijela Kišpatićeve ulice završena je u cijelosti. Na dionici od Krstove do Ulice Dinka Šimunovića uključivo i raskrižje s Krstovom na snazi je privremena regulacija prometa, kanalizacijski kolektor i priključci su završeni, ispitani i u funkciji, vodoopskrbni je cjevovod postavljen na istočnoj strani, u tijeku je ispiranje i dezinfekcija,nakon čega slijedi rekonstrukcija priključaka, postavljanje novog vodoopskrbnog cjevovoda na zapadnoj strani, uklanjanje stare i izrada nove cestovne konstrukcije, postavljanje novih cestovnih rubnjaka. Početkom sljedećeg tjedna kreću iskopi i postavljanje novih telekomunikacijskih instalacija i instalacija nove javne rasvjete. Sljedeća će se tri tjedna raditi sanacija javnih površina, kolnih ulaza i izrada novih pješačkih staza. Početak radova na zadnjoj dionici od Ulice Dinka Šimunovića do Gupčeve očekujemo krajem rujna, a završetak je svih radova planiran do kraja ove godine", izvještavaju iz Vodovod-Osijeka.
Informacije su ovo koje će zacijelo razveseliti brojne stanovnike Banove ulice koji već 16 mjeseci (u etapama) žive na velikom gradilištu. Naime, ono je otvoreno “prvom lopatom” na raskrižju s Kišpatićevom ulicom još u travnju 2017. godine. Od tada do danas ta se mirna i tiha ulica transformirala u veliki koridor preko kojega svakodnevno prolaze građevinski strojevi i radnici. Zbog velikih iskopa teško se prilazi kućama, a svakodnevna prašina i buka uvelike su svele kvalitetu života na minimum. No, kako će, kada sve bude gotovo, ovdašnjih 157 kućanstava dobiti nove priključke i riješiti se problema, koji su ih mučili zbog starih podzemnih cijevi i kanalizacije dijelom zidane opekom, kažu Donjograđani, isplati se malo trpjeti. No, nije bilo lako.
- Kada su radovi počinjali, upravo smo u Banovoj kupili kuću u koju smo se planirali seliti jer nam je stan u kojemu smo do tada živjeli postao premalen s obzirom na to da nam je tada treće dijete bilo napunilo dvije godine. Nismo znali što nas čeka pa smo potpuno potonuli kada smo shvatili koliko će nam dugo nova kuća biti pod "opsadom" radnika i strojeva. U međuvremenu smo dobili još jedno dijete. Bila sam užasnuta došavši kući iz bolnice s bebom zbog buke koja je prijepodne bila nesnosna. No, sin se naviknuo. Sada se suprug i ja šalimo kako će se početi buditi kada radovi završe jer je naviknuo na strojeve. Šalu na stranu, presretni smo što će uskoro sve biti gotovo. Nije lako s četvero djece svaki dan po nekoliko puta prelaziti gradilište - priča nam Donjograđanka iz Banove koju smo zatekli prilikom obilaska ovog gradilišta.
Inače, projekt je rekonstrukcije i gradnje vodovoda i kanalizacije u Banovoj vrijedan sedamnaest milijuna kuna, u realizaciji je zahvaljujući partnerstvu Grada Osijeka, Hrvatskih voda i Vodovod-Osijeka. Završetkom radova, osim nove podzemne infrastrukture i priključaka, u konačnici će na toj lokaciji biti riješen i problem najniže gradske točke koja je ugrožena u vrijeme poplavnih situacija. I. Solar
Ivana Solar
projekt
ULAZI U POSLJEDNJU FAZU
- Završetak svih radova na ovom gradilištu planiran je do kraja ove godine - kažu u Vodovod-Osijeku
Možda ste propustili...

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

Najčitanije iz rubrike