Osijek
VIŠNJEVAC OBILJEŽIO SVOJ DAN

Prioritet - nastavak izgradnje tramvajske pruge
Objavljeno 9. rujna, 2018.
Prigradski Višnjevac obilježiio je dan svoga mjesnog odbora i blagdan Male Gospe svečanije nego prije jer se ove godine obilježava i 50 godina župe. U subotu je označen početak ovog slavlja koje će potrajati sve do ljeta iduće godine. Središnje misno slavlje predvodio je Marin Srakić, nadbiskup u miru.
Svjetovni dio proslave svoje veliko finale imao je u petak u večernjim satima. Na svečanoj akademiji svoj rad predstavile su institucije i udruge koje ovdje djeluju, organizirana je fišijada, a sve je zaokruženo koncertom na kojemu je uz slavonki melos zapjevala i gostujuća klapa iz Malog Lošinja.
Na svečanoj sjednici Vijeća Mjesnog odbora, njegov predsjednik Mirko Ivković ugostio je dužnosnike iz Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, upoznao ih je kapitalnim investicijama koje se realiziraju u Višnjevcu. Ali i podsjetio na želju da se nastavi s realizacijom izgradnje tramvajske pruge do kraja Višnjevca.
- Samo će to dovesti do cjelovite urbanizacije. Ali to je i način da se riješi pitanje takozvanih urbanih poplava, odnosno efikasno rješenje pitanja cjelovitog sustava odvodnje oborinskih voda - rekao je Ivković. Željko Požega, predsjednik Gradskog vijeća, i Goran Ivanović, osječko-baranjski dožupan, daju podršku u želji za daljnjom urbanizacijom, a Ivanović razmišlja o varijanti teritorijalnog preustroja. Njime bi Višnjevac dobio pravnu osobnost pa bi se mogao samostalno natjecati za projekte iz financijske omotnice Europske unije. D.Kuštro
PROJEKTI KOJI SE REALIZIRAJU
Dvije su kapitalne investicije trenutačno u realizaciji u Višnjevcu. U tijeku je kompletna rekonstrukcija ulica u Poštanskom naselju i izgradnja novog dječjeg vrtića uz školu, koji bi trebao biti završen do proljeća sljedeće godine. Obje se realiziraju iz proračuna Grada Osijeka. S Hrvatskim vodama radi se na zacjevljenju na još jednom dijelu kanala između Višnjevca i Josipovca. Nadalje, također uz punu podršku Hrvatskih voda, planira se i revitalizacija izletišta kod Stare Drave tako da ona bude povezana s maticom rijekom.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike