Osijek
ODRŽAN WINE & BIKE TOUR ERDUT 2018.

Kazališni i glazbeni program uz rekreaciju i kušanje odličnih vina
Objavljeno 10. rujna, 2018.
Peti su put vinoljupci i zaljubljenici u kulturu i rekreaciju došli na svoje u prekrasnom ambijentu erdutskog vinogorja

Dvodnevna manifestacija Wine & Bike Tour Erdut opet je privukla u taj vinorodni kraj na obali Dunava vinoljupce, zaljubljenike u kazalište i glazbu. Ta su dva dana, pred kraj ljeta u erdutskom vinogorju, navode organizator Općina Erdut i suorganizatori Udruga vinara i vinogradara Erdut, PORC Erdut, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, TZ općine Erdut i KA Adverta, zapravo dionizijska manifestacija kojom se slavi vino, umjetnost, ljepota druženja, multikulturalnost.


Posjetitelji su tako besplatno uživali u večernjim kazališnim predstavama, komedijama "Pokopaj me nježno" i "OtpisaNE". Drugog dana vinoljupci su došli na svoje na Danima otvorenih vrata vinskih podruma i utrci biciklima po vinogradima od Aljmaša do Erduta u kojoj su sudionici mogli naći sami svoje nagrade, skriveno blago erdutskog vinogorja, odnosno butelje vina koje su im vinari podmetnuli među trsove, zakompliciravši im to malo skrivanjem među lozu i grozdove. Navečer u subotu održan je koncert Jinxa, a u okruženju Erdutske vinarije posjetitelje je dočekala In Da Sofa lounge zona s kušanjem vina uz DJ Jazzysad.
Inače, u vinsko-biciklističkoj utrci prva je na cilj i ručak stigla Željka Lončarić, koja je prikupila čak šest butelja vina, osvojivši pri tome vrijedne nagrade. Drugi je bio Mladen Kljaić, a treći Ivica Korman.
Ivana Jurić, direktorica županjskog TZ-a, kaže kako se manifestacija održala peti puta. "Godine 2014. krenuli smo s Udrugom vinara Erdut Podunavlje, a povod svemu je u biti bio jedan projekt brendiranja erdutskog vinogorja, napravilio smo to prepoznatljivo krivudavo E koje asocira na meandar, to je jedino vinogorje gdje Dunav grli prostor, nebo i zemlju. Sada imamo i redovit program predstava, biciklističke utrke i otvorena vrata vinarija Brzica, Antunović, Danubio, Siber, Erdutski vinogradi, Janečić i Iuris. Smisao je promocija vina, druženja, erdutskog vinogorja i biciklističke rute EuroVelo 6", navodi Ivana Jurić.
Načelnik općine Erdut Jugoslav Vesić kaže kako Vine & Bike ima veliki rejting. "I ove godine manifestacija je pripremila brojna iznenađenja za sve posjetitelje. Smatram da i dalje takve kvalitetne manifestacije mogu podizati i rejting našeg kraja i turističku ponudu destinacije, omogućiti da sve ono što želimo prikazati i dovesti goste u ovaj kraj uspješno odradimo", kaže Vesić.
Pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica zadovoljno konstatira da se manifestacijom učinila vidljivom promocija vinskih cesta ponajprije i kroz ovaj oblik s biciklima. "Pokazujemo da cijela Slavonija i kontinent, zapravo cijela Hrvatska, ima što ponuditi, ima velike predispozicije za veliki rast upravo za razvitak tog posebnog cikloturizma. Mnogo je aktivnih turista koji istražuju destinaciju. Kao dio rute EuroVelo 6 mi smo im idealni", kaže Brzica.
Darko Pejić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas