Osijek
ODRŽAN WINE & BIKE TOUR ERDUT 2018.

Kazališni i glazbeni program uz rekreaciju i kušanje odličnih vina
Objavljeno 10. rujna, 2018.
Peti su put vinoljupci i zaljubljenici u kulturu i rekreaciju došli na svoje u prekrasnom ambijentu erdutskog vinogorja

Dvodnevna manifestacija Wine & Bike Tour Erdut opet je privukla u taj vinorodni kraj na obali Dunava vinoljupce, zaljubljenike u kazalište i glazbu. Ta su dva dana, pred kraj ljeta u erdutskom vinogorju, navode organizator Općina Erdut i suorganizatori Udruga vinara i vinogradara Erdut, PORC Erdut, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, TZ općine Erdut i KA Adverta, zapravo dionizijska manifestacija kojom se slavi vino, umjetnost, ljepota druženja, multikulturalnost.


Posjetitelji su tako besplatno uživali u večernjim kazališnim predstavama, komedijama "Pokopaj me nježno" i "OtpisaNE". Drugog dana vinoljupci su došli na svoje na Danima otvorenih vrata vinskih podruma i utrci biciklima po vinogradima od Aljmaša do Erduta u kojoj su sudionici mogli naći sami svoje nagrade, skriveno blago erdutskog vinogorja, odnosno butelje vina koje su im vinari podmetnuli među trsove, zakompliciravši im to malo skrivanjem među lozu i grozdove. Navečer u subotu održan je koncert Jinxa, a u okruženju Erdutske vinarije posjetitelje je dočekala In Da Sofa lounge zona s kušanjem vina uz DJ Jazzysad.
Inače, u vinsko-biciklističkoj utrci prva je na cilj i ručak stigla Željka Lončarić, koja je prikupila čak šest butelja vina, osvojivši pri tome vrijedne nagrade. Drugi je bio Mladen Kljaić, a treći Ivica Korman.
Ivana Jurić, direktorica županjskog TZ-a, kaže kako se manifestacija održala peti puta. "Godine 2014. krenuli smo s Udrugom vinara Erdut Podunavlje, a povod svemu je u biti bio jedan projekt brendiranja erdutskog vinogorja, napravilio smo to prepoznatljivo krivudavo E koje asocira na meandar, to je jedino vinogorje gdje Dunav grli prostor, nebo i zemlju. Sada imamo i redovit program predstava, biciklističke utrke i otvorena vrata vinarija Brzica, Antunović, Danubio, Siber, Erdutski vinogradi, Janečić i Iuris. Smisao je promocija vina, druženja, erdutskog vinogorja i biciklističke rute EuroVelo 6", navodi Ivana Jurić.
Načelnik općine Erdut Jugoslav Vesić kaže kako Vine & Bike ima veliki rejting. "I ove godine manifestacija je pripremila brojna iznenađenja za sve posjetitelje. Smatram da i dalje takve kvalitetne manifestacije mogu podizati i rejting našeg kraja i turističku ponudu destinacije, omogućiti da sve ono što želimo prikazati i dovesti goste u ovaj kraj uspješno odradimo", kaže Vesić.
Pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica zadovoljno konstatira da se manifestacijom učinila vidljivom promocija vinskih cesta ponajprije i kroz ovaj oblik s biciklima. "Pokazujemo da cijela Slavonija i kontinent, zapravo cijela Hrvatska, ima što ponuditi, ima velike predispozicije za veliki rast upravo za razvitak tog posebnog cikloturizma. Mnogo je aktivnih turista koji istražuju destinaciju. Kao dio rute EuroVelo 6 mi smo im idealni", kaže Brzica.
Darko Pejić
Možda ste propustili...

11. GODIŠNJICA NEOVISNOSTI KOSOVA

Kosovo danas ima jasnu viziju

IZVIĐAČKI KLUB JAVOR PROSLAVIO 18. ROĐENDAN

Njihova su vrata svima uvijek širom otvorena