Regija
DAN GRADA KUTJEVA I BLAGDAN MALE GOSPE

Brojna ulaganja u infrastrukturu
Objavljeno 10. rujna, 2018.
KUTJEVO - Prigodom obilježavanja Dana grada položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod središnjeg križa na groblju. Vijence su položili i svijeće zapalili u čast poginulim braniteljima izaslanstvo Kutjeva predvođeno gradonačelnikom Josipom Budimirom, Požeško-slavonske županije predvođeno županom Alojzom Tomaševićem, predstavnici braniteljskih udruga i obitelji poginulih branitelja te vatrogasaca. Održana je i svečana sjednica Gradskog vijeća.
- Nastojat ću se više uključiti u planiranje i donošenje odluka koje su bitne za grad i okolicu, i to mjesta koja su od iznimnog značenja za širenje i jačanje gospodarstva, poljoprivrede, ratarstva, vinogradarstva, stočarstva i drugih oblika proizvodnje - rekao je Ivica Ribičić, predsjednik Vijeća.
Gradonačelnik se osvrnuo na odrađene projekte i planove.
- Kroz fondove nam je odobreno oko šest milijuna kuna za ulaganja u infrastrukturu i izradu projektnih dokumentacije za projekte uređenja groblja, gradnju pješačke staze u Ulici RH i Bana Jelačića, izradu dokumentacije za rekonstrukciju Sportsko-rekreacijskog centra i adaptaciju te zgrade, izradu dokumentacije za vrtić, izradu Strategije razvoja turizma te izradu Urbanističkog plana uređenja grada. Tu su i dva milijuna kuna iz proračuna grada za ulaganja koja su gotova ili su u samom završetku - prometnice u Vetovu u Ulici Matije Gupca i Mikića brdo te Vinogradske ulice, sanacija prometnice u Bektežu, te sufinanciranje obnove doma u Kuli - rekao je Budimir.AGM Kruna
Dodijeljene zahvalnice zaslužnima
Zahvalnice za doprinos u razvoju lokalne zajednice i njezinu predstavljanju primili su tvrtka Galić, DVD Kutjevo, KUD Bektež, NK Kutjevo, Crveni križ Požega, Udruga Veličanka, prof. dr. sc. Radoslav Galić, profesor emeritus, prof. Miljenko Crnjac, ravnatelj osnovne škole, te učenici i studenti Marijan Tadijal, Petar Poljak i Leon Vranić. Uslijedila je primopredaja prijenosne plakete Najmlađi gradonačelnik u Republici Hrvatskoj koju je gradonačelnik Josip Budimir predao u ruke svom kolegi gradonačelniku Hrvatske Kostajnice Daliboru Bišćanu.
Možda ste propustili...

ZAVRŠENO OVOGODIŠNJE IZDANJE KREATIVNOG PROJEKTA VUKOVART - LUKA UMJETNOSTI

Vukovar sada ima ukupno 18 murala

„EUGENIJALCI OSKAROVCI“

Nagrađeni su učenici i učitelji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ĐAKOVŠTINI IZRAŽEN PROBLEM IMOVINE “NA BUBNJU” ILI ČISTA SLUČAJNOST?

U županiji dražbe za devet nekretnina, pet iz Đakova

2

ĐAKOVO

Grad ruši kuću koja ometa promet

3

U GIMNAZIJI ŽUPANJA

Učenici zadovoljni “Školom za život”