Regija
VIROVITICA

Radionica i edukacija za djelatnike u zdravstvu
Objavljeno 10. rujna, 2018.
Virovitičko-podravska županija organizirala je edukaciju za zdravstvene djelatnike u okviru provedbe EU projekta Poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Virovitičko-podravskoj županiji. Radionicu su vodile Anamarija Tkalčec, voditeljica programa Socijalna pravda i jednake mogućnosti Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje iz Zagreba, te Snježana Paripović Gut iz Udruge S.O.S. Virovitica.
– Predavanje se odnosi na jednak pristupu zdravstvenim uslugama u zajednici, vezano uz ravnopravnost žena i muškaraca. Želimo upozoriti što to znači za građanke i građane i ljude koji rade u sektoru zdravstva. Cilj nam je zdravstvene djelatnike uputiti kako jednako pristupiti svim ženama i muškarcima koji zatraže zdravstvene usluge, naravno u uvjetima u kojima živimo – rekla je Tkalčec. Paripović Gut naglasila je kako je cilj ove edukacije bio uputiti djelatnike primarne zdravstvene zaštite koji su to institucionalni i zakonski mehanizmi na razini RH i EU koji se tiču ravnopravnosti spolova te kako ih ugraditi u svoje svakodnevno poslovanje. Krajnji cilj edukacije, tj. projekta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, promicanje je horizontalnih politika EU o ravnopravnosti žena i muškaraca te zabrana diskriminacije.
Uz djelatnike u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, predstavnike Županije i Grada Virovitice, radionici su nazočili i svi ravnatelji zdravstvenih ustanova s područja županije.V.G.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana