Crna kronika
ŠOKANTNA SMRT MLADOG SPORTAŠA IZ SLAVONSKOG BRODA

Šesnaestogodišnjak preminuo nakon borbe u ringu u Odžaku
Objavljeno 10. rujna, 2018.
SLAVONSKI BROD - Nezapamćena tragedija okončana smrću mladog perspektivnog sportaša zbila se u subotu u Bosanskoj Posavini. Šesnaestogodišnji Filip M. iz Slavonskog Broda, član Kickboxing kluba Omega, preminuo je u subotu poslijepodne nakon natjecanja u kick-boxu na tradicionalnom borilačkom turniru Posavina Open Odžak 2018. održanom u sportskoj dvorani Srednje škole "Pero Zečević".
Mladi se sportaš, koji je kao junior u disciplini light contact nastupao u kategoriji do 84 kilograma, onesvijestio nedugo nakon odrađenog meča.
- Borbu je sudio iskusni sudac Josip Cerovac iz Kutine. Tijekom druge runde borbe Filip je tražio stanku te se požalio na mučninu. Borba se nije nastavila jer je Filipov trener Robert Katušić predao meč. Filipu je odmah u pomoć došao službeni liječnik na natjecanju. Kako je u dvorani izgubio svijest, odmah je prevezen u bolničku ambulantu koja se nalazi u neposrednoj blizini dvorane. Kako mu nije bilo dobro, Filip je vozilom hitne pomoći prevezen u bolnicu u Slavonski Brod gdje je, nažalost, preminuo - stoji u priopćenju Tomislava Bilandžića, predsjednika Hrvatskog kickboxing saveza. Bilandžić je također naveo kako, prema riječima trenera Katušića i suca Cerovca, tijekom same borbe u kojoj se Filip borio nije bilo nedopuštenih i presnažnih udaraca koji bi za posljedicu mogli imati ovakav ishod. "Nažalost, tragedija se dogodila. Obitelji i članovima Kickboxing kluba Omega u ime Hrvatskog kickboxing saveza izražavam najdublju i najiskreniju sućut", poručio je predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza.
Prema kazivanju svjedoka u odžačkoj sportskoj dvorani, a prenosi slavonskobrodski portal SBplus, mladiću je to bila uvodna borba na turniru. Nakon silaska s ringa i ulaska u hodnik, Filip je počeo gubiti svijest pa je prema nalogu liječnika hitno prevezen u urgentni odjel Doma zdravlja u Odžaku gdje je, navodno, dobio adrenalinsku injekciju. Prema neslužbenim informacija, liječnici u Odžaku rekli su kako je stanje 16-godišnjaka ozbiljno i da mu u tamošnjem Domu zdravlja ne mogu adekvatno pomoći. Stoga je odlučeno kako će se vozilom hitne pomoći mladić prevesti do 44 kilometara udaljenog Slavonskog Broda, a ne do Doboja koji je udaljen 52 kilometra od Odžaka.
I dok je hitna pomoć bosanskohercegovačkih registracija jurila prema granici s Hrvatskom, tim Hitne pomoći iz Slavonskog Broda već je čekao na otvorenom graničnom prijelazu. Preuzeli su mladog sportaša nešto prije 14.20 sati i odmah na licu mjesta počeli s reanimacijom koja je trajala punih 65 minuta. "U 15.30 sati nesretni je 16-godišnjak koji je s obitelji stanovao u slavonskobrodskom naselju Podvinje, nažalost, izgubio životnu bitku. Na natjecanju u Odžaku mladi je sportaš iz Kickboxing kluba Omega bio u pratnji oca i trenera", prenosi SBplus.
Više detalja o tom tragičnom događaju bit će poznato nakon obdukcije koja će se obaviti u slavonskobrodskoj bolnici.
Sandra Lacić
Tomislav Bilandžić

Hrvatski kickboxing savez

Tijekom same borbe, u kojoj se kao junior u kategoriji do 84 kilograma Filip natjecao, nije bilo nedopuštenih i presnažnih udaraca koji bi za posljedicu mogli imati ovakav tragičan ishod.
DRUGA SMRT SPORTAŠA
Ovo je druga smrt sportaša iz Slavonskog Broda. U ožujku je nogometašu Marsonije Bruni Bobanu, bratu nogometaša Osijeka Gabrijela Bobana, pozlilo u 7. minuti susreta s požeškom Slavonijom, nakon čega se srušio. Reanimacija liječnika Marsonije, fizioterapeuta i djelatnika Hitne pomoći trajala je gotovo sat vremena. Pred šokiranim igračima obje momčadi liječnik je na kraju konstatirao smrt mladog nogometaša.
Možda ste propustili...

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

Najčitanije iz rubrike