Sport
TEST U ZLATNOJ DOLINI

Tuzlanska Sloboda kao generalka za susret u Rijeci
Objavljeno 8. rujna, 2018.

Nogometaši Osijeka danas će zaključiti svoj boravak u Zlatnoj dolini. Trener Zoran Zekić tjedan stanke u prvenstvu želio je iskoristiti i za bildanje momčadskog duha pa je zbog toga odveo igrače u Veliku gdje su četiri dana proveli zajedno. Stadion Kamen Ingrada već je uobičajna lokacija koju obilaze bijelo-plavi u dijelu pripremnog razdoblja i reprezentativnim stankama. Nije slučajno što odlaze baš tamo jer u Velikoj, koja je blizu Osijeka, imaju sve potrebne uvjete (kvalitetan smještaj i isto takav teren) te, što je najvažnije, mir za normalan rad.


Pred Zekićem je zahtjevan zadatak jer je u završnici prijelaznog roka dobio nekoliko novih igrača, ali sve su to još golobradi mladići od kojih je teško očekivati kako bi mogli odmah biti proglašeni pojačanjima. Možda od svih njih Marijan Ćavar može jedini nositi taj epitet, ali njega u Velikoj nema jer je s mladom reprezentacijom BiH, pa ćemo jasniji uvid u njegove vrijednosti imati tek kad se sezona nastavi. Međutim, prema prvim informacijama, on bi vrlo brzo mogao postati starter. Za ostale tek treba vidjeti. Finac Timo Savitsky ima brzinu i odlučnost, to je neosporno, ali se osjeti nedostatak iskustva, a trebat će i malo vremena za prilagodbu bez obzira na to što se Timo već s 19 godina dosta selio u svojoj nogometnoj karijeri. No, važniji posao od uklapanja tih novih igrača bit će povratak na pravu razinu provjerenih snaga poput Domagoja Pušića koji se oporavio od ozljede koja ga je izvan terena držala više od mjesec dana, Karla Kamenara koji je također zbog ozljede, ali dosta kraće bio na poštedi, te najveće enigme Gradskog vrta Dmitra Lope koji nije ozlijeđen već je zagubio nogometni indentitet.
- Stanka u prvenstvu uvijek dobro dođe jer tijekom nje dobijemo vremena za analizu dobrih i loših stvari u igri. Uz to, ovaj put nama se nekoliko igrača vraća od ozljeda ili je u potrazi za formom pa će im ove minipripreme biti itekako korisne. Jasno, moći ću u miru vidjeti i nove igrače koji su došli u naše redove – kaže Zoran Zekić, trener osječkog prvoligaša.
Inače, Zekić je u Veliku poveo i dva igrača koja su zapravo na probi u B momčadi Bagadura i Mitchella, a tamo su i ozlijeđeni Gabrijel Boban i Marin Pilj. Boban se isključivo "zabavlja" u teretani jer mu stopalo ne dopušta ništa drugo, a Pilj kojemu je ozlijeđeno rame već je počeo s trkačkim treninzima. Uglavnom, posljednja aktivnost u Velikoj za ovaj put bit će prijateljska utakmica protiv tuzlanske Slobode. Bit će to dobar test koji će Zekiću poslužiti kako početak pripreme za derbi HNL-a koji bijelo-plave za osam dana očekuje na Rujevici. Zapravo, najvažnije će biti da ovo mini pripremno razdoblje završi bez ozljeda, te da oni koji su imali određenih zdravstvenih teškoća nastavak sezone dočekaju posve oporavljeni. D.Keler
STREAM PRIJENOS IZ VELIKE
NK Osijek će svojim navijačima omogućiti izravni stream prijenos prijateljske utakmice protiv Slobode koja se danas igra u Velikoj. Utakmica počinje u 17 sati, a prijenos će se uz live komentar Marija Mihića moći pogledati na klupskoj stranici.