Sport
LOVRE KALINIĆ

Osjećamo da smo viceprvaci svijeta
Objavljeno 7. rujna, 2018.

Vezani članci

HRVATSKA NEPORAŽENA U PORTUGALU

Dalić remijem krenuo u stvaranje novih "vatrenih"

Lovre Kalinić imao je svojevrsnu inauguraciju na vratima hrvatske reprezentacije. Premda je prije Portugala zabilježio 12 nastupa za hrvatsku reprezentaciju (branio je i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji u susretu s Islandom nap.a), susret u Faru mu je ipak bilo "ustoličenje" na jedinici. Naime, postao je prvi vratar hrvatske reprezentacije nakon što se ljetos nakon završetka Svjetskog prvenstva od reprezencije oprostio Danijel Subašić.
Susret s Portugalom pamtit će po odličnom nastupu, nekoliko vrlo dobrih intervencija i na kraju remiju.
- Znali smo koliko je Portugal kvalitetan, i još smo mi bili u ponešto "šarenom" sastavu u odnosu prema Svjetskom prvenstvu, ali smo pokazali da se i tako možemo nositi s velikim momčadima. Imali su Portugalci svoje prilike, čak bolje nego mi, ali nastavimo li ovako, mislim da će Hrvatska igrati dobro. Mi smo sada momčad u stvaranju, normalne su oscilacije u igri. Što se mene tiče, ja uvijek želim dati svoj maksimum i toj je moj put.
U utorak je ozbiljniji test, službeni susret sa Španjolskom u Elcheu na startu Lige nacija.
- Španjolci su momčad za puno poštovanje, ali moramo gledati sebe i dati svoj maksimum te pokušati uzeti što nam se pruža. Osjećamo da smo viceprvaci svijeta, imamo svoju kvalitetu i trebamo se tako postaviti. Naravno, teren je mjerilo i treba biti pravi.
Kakva je suradnja s izbornikom Zlatkom Dalićem i članovima stožera?
- Uvijek je relativno opuštena atmosfera, bez pritiska, ali znamo i sami kako se ponašati u nekim situacijama. Primjerice, za vrijeme ručka ne smijemo koristiti mobitele. A to nam nitko ni ne treba govoriti.
Opisao je i "bliski susret" s Vidom.
- Sve je na kraju dobro prošlo. Ja volim izići na dubinske lopte i srećom sam uspio donekle povući nogu pa nije bilo teže ozljede, rekao je novi prvi vratar Vatrenih. K.L.
Kalinić je u Faru ustoličen za prvog vratara reprezentacije
Možda ste propustili...

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

PRVA ŽNL OSJEČKO BARANJSKA

Šestica u Osijeku i Donjoj Motičini

Najčitanije iz rubrike