Sport
U NEDJELJU FESTIVAL BICIKLISTIČKE REKREACIJE

Organizatori utrke zadovoljni jer meteorolozi kažu - neće biti kiše
Objavljeno 8. rujna, 2018.

Prvi pokušaj, u lipnju, nije uspio, ali ovaj put nema smetnji za Festival biciklističke rekreacije u Slavoniji i Baranji. Optimizam nudi vremenska prognoza, koja kaže kako u nedjelju neće pržiti sunce, ali neće ni padati kiša. I već je to dovoljno da organizatori budu zadovoljni, jer kiša je u lipnju pokvarila i odgodila biciklistički događaj, koji je, eto, prebačen za rujan i održava se ove nedjelje. A organizatori su 13. Hrvatskog festivala biciklističke rekreacije, kojoj su domaćini Slavonija i Baranja, Savez sportske rekreacije Osječko-baranjske županije, Hrvatski savez sportske rekreacije i Športska zajednica Osječko-baranjske županije.


FEBIRE je sjajna priča koja je napokon stigla na istok Hrvatske, to je sportsko-rekreacijski i turističko-kulturni projekt namijenjen svim generacijama, od 7 do 77 godina, pa i više. Cilj mu je proširiti svijest o važnosti kretanja i zdravog života, potaknuti djecu, mlade i odrasle na bavljenje sportom, rekreacijskim biciklizmom te upotrebu bicikla u svakodnevnom životu. Usto, želja je dovesti ljude iz cijele Hrvatske i šire u idilu Baranje, ne samo kako bi biciklirali nego i kako bi uživali u blagodatima toga kraja te nekoliko dana ostali i upoznali sve bogatiju turističku ponudu istočnog dijela države.
Savez sportske rekreacije Osječko-baranjske županije biciklijadu je dobio za sljedeće četiri godine, a 9. rujna prvo je izdanje utrke. I domaćin se odmah želi pokazati u najboljem mogućem svjetlu, jer dobar glas daleko se čuje, pa je uspješna prva utrka zalog za budućnost.
U lipnju su mnogi bili spremni, ali ih je spriječila kiša, a sad je pred rekreativcima nova avntura. Uz nadu da će im vremenske prilike biti naklonjene. I da će svi koji krenu sa starta u Osijeku, Belišću ili Belom Manastiru stići do zajedničkog cilja u Zlatnoj Gredi. Svatko tko voli zdrav život, boravak u prirodi i bicikliranje zaista ne bi trebao propustiti nedjeljni događaj. I. Liović
U OSIJEKU I BELIŠĆU START U 10 SATI, U B. MANASTIRU U 12
Biciklijada po Slavoniji i Baranji starta u tri grada, a svima je zajednički cij u baranjskoj Zlatnoj Gredi. Biciklisti iz Osijeka (Trga Sv. Trojstva, Tvrđa) i Belišća (zgrada gradske uprave) kreću u 10 sati, a start ispred belomanastirske sportske dvorane točno je u podne. Oni iz Osijeka i B. Manastira pedalirat će 30 km, iz Belišća čak 55, ali bit će okrjepnih postaja i zabavnog programa uz stazu pa ni kilometri valjda neće biti problem. A nakon što svi dođu u Zlatnu Gredu, slijedi zabava i druženje, a za povratak će biti organiziran autobusni prijevoz.
Najčitanije iz rubrike