Sport
SLAVONSKI DRUGOLIGAŠKI DERBI

Susjed i TV kamere dodatni su motivi
Objavljeno 8. rujna, 2018.
Susret BSK - Osijek II na stadionu u Bijelom Brdu u nedjelju će izravno prenositi HNTV s početkom u 16 sati

Nakon dugo godina u Drugoj hrvatskoj ligi gledat ćemo ogled dvaju slavonskih klubova. Sutra (nedjelja) u Bijelo Brdo dolazi druga Osijekova momčad. Lokalnom derbiju (16 sati) izravno će svjedočiti kamere HNTV-a i dodatno motivirati obje momčadi.


Veću obvezu imat će domaćin. Trenutačna nula na bodovnom kontu nalaže promptnu promjenu toga statusa. Prigoda nije idealna, ali momčad trenera Denisa Krstanovića nema izbora. Ždrijeb na startu jačeg natjecateljskog okruženja momčad iz Bijelog Brda nije mazio jer je na premijeri bio ugošćen favorit iz Varaždina, a potom se išlo na noge drugoj momčadi Dinama. Iz bjelobrdske će momčadi za nedjeljnu utakmicu izostati dojučerašnji bijelo-plavi Čikvar i Žigri, ali je stoga pravo nastupa stekao Korejac Choi i vjerojatno će dobiti prigodu. Prva dva kola, dakle, za BSK su bila rezultatski neuspješna, ali je prikazana igra podgrijala optimizam da će se i sljedeće sezone drugoligaški nogomet gledati u Bijelom Brdu. Relevantan orijentir bit će sutrašnji okršaj sa susjedom, koji ima pobjedu i remi, a želja je domaćina popuniti mu i treću rubriku.
- Nakon Varaždinaca i zagrebačkih modrih, susjed iz Osijeka je, također, momčad za vrh redoslijeda. Stoga je jasno kakva nas zahtjevna zadaća iščekuje, ali vjerujemo da možemo doći do kojeg boda koji bi nam puno značio za nastavak natjecanja. U kojemu nas očekuju, vjerojatno, slabiji sastavi od dosadašnjih, ali uvjetno rečeno jer je Druga liga dimenzija više nego što smo do sada igrali. Uvodna smo iskustva već stekli i nadam se da možemo bolje i učinkovitije nego u prva dva susreta, a dodatni će motiv svima za dobru utakmicu biti prisutnost TV kamera - umjerenim je optimizmom ponajbolji igrač BSK-a Kristijan Krajček najavio slavonski drugoligaški derbi.
S druge strane, Osijek II je drugoligašku sezonu otvorio posve dobro. Uzeli su četiri od šest mogućih bodova, što je lijepo ostvarenje za debitansku momčad u toj konkurenciji. No, to samo pokazuje kako mladi bijelo-plavi nemaju od čega strahovati u toj ligi. Zapravo bi, kako budu skupljali iskustvo, trebali biti sve bolji. Sljedeći ispit u Bijelom Brdu bit će upravo sudar dva novopečena drugoligaša.
- Kadrovski nam situacija uoči okršaja protiv BSK-a nije idealna. Ostali smo bez reprezentativaca Radeljića, Caimacova i Dakua, pa ćemo morati tražiti zamjenska rješenja. Međutim, ono što znamo jest da nas čeka tvrda i zahtjevna utakmica. U Bijelom Brdu je uvijek teško, to smo naučili još u trećeligaškim vodama. Bit će povuci-potegni, ali se nadam kako ćemo nastaviti niz dobrih rezultata - kazao je Dino Skender, trener Osijeka II.
Vjerojatni sastav BSK-a: Ilinčić - Gvozdenović, Meter, Majtanić, Periša - Kovačić, Kasač - Krajček, Horvat, Brlić - Šimičić.
Vjerojatni sastav Osijeka: Kukić, Lončar, Šutalo, Ćosić, Hudećek, Jakšić, Plum, Žaper, Talys, Špoljarić, Štrkalj.
Dražen LEKŠAN/Dalibor KELER
NA540 ndam complicides esElina SAIPAP
Dectum no. Simus itilles pro vivirmi hinum. Fici et ina ca re aus coente caet; ex non it fini perbemorusce niae, ditemen itiorsus invertus imis, suncule rfendam derei pl. Gra vilicaurnit ocut voltors patrit; int. Opterfes An ad adhuceps, que rem. Elibem mordio, nonsigilius bonsulicus effres me iam es vici crissic aticavenic ment C. Catum fursusq uideffre consuntrum norunum et furemus actorit iussendit; hoca; essolis. OcTore, pubi terit acta omnordi, conteris novivis acciis Catorum quam, non vere, se cae noculist for hostrimus atra diciem
An vid atus An vid atus

labessentem il utem

Eporum poniciora, quam facrumum maximactum. Mulica; nos, C. Mus. Ahae nostilicae vemus viri se ni pultussede confirte erevis intemurs fessus, des? quit perem neme num publienices
Parovi 3. kola
Dugopolje - Varaždin igraju danas u 17 sati, a Šibenik - Međimurje od 19. Sutra u 16 sati sastaju se BSK - Osijek II, a u 17 Kustošija - Hajduk II. Susret Lučko-Dinamo II na rasporedu je u ponedjeljak od 17 sati, a Sesvete - Zadar i Hrvatski dragovollajc - Solin igrali su jučer.
LLANOS NA POSUDBI U DUGOPOLJU
Redovi Osijeka II još uvijek se filtriraju zbog ograničenja na pet igrača starijih od 21 godine koje se može koristiti na utakmicama Druge lige. To pravo vrijedi samo za druge momčadi prvoligaša, a Osijek II u kadru ima više takvih igrača. Još kada Skender dobije ponekog prvotimca od Zorana Zekića, onda tek nastane problem prekobrojnosti. Zbog toga je na posudbu u redove drugoligaša Dugopolja poslan Nicholas Llanos. Taj je mladić pokazao zanimljive performanse pa ga se u Gradskom vrtu ne žele olako odreći.
Možda ste propustili...

SVJETSKI VESLAČKI KUP

Martin prije SP-a uzeo medalju

EUROPSKO PRVENSTVO U ČEŠKOJ

Antun Novaković četvrti na EP-u