Sport
OBILJEŽAVANJE HRVATSKOG OLIMPIJSKOG DANA

Na Srednjiki festival osječkog sporta
Objavljeno 7. rujna, 2018.

Hrvatski olimpijski dan i ove će se godine prigodnim programom obilježiti u svim gradovima i većim mjestima u Slavoniji i Baranji, a najzanimljivije i najmasovnije trebalo bi biti u ssubotu na osječkom Srednjoškolskom igralištu.


Organizator Hrvatskog olimpijskog dana na Srednjiki je GSSR "Sport za sve" Osijek, pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Zajednice sportskih udruga grada Osijeka, a očekuje se dolazak gotovo 1000 sportaša i rekreativaca koji će prezentirati svoj sport - od kraljice atletike, preko gimnastike, dizanja utega i borilačkih sportova, pa sve do onih loptačkih.


Današnji program počinje biciklijadom koja će u 9.15 startati ispred Srednjoškolskog igrališta u Istarskoj ulici, a nakon kruga po ulicama grada biciklisti će se vratiti u Istarsku i pridružiti ostalim sudionicima HOD-a na svečanom otvorenju. Prema programu, članovi Aerokluba Osijek doskočit će na teren donoseći državnu, gradsku i olimpijsku zastavu, a slijedi svečano otvorenje (10 sati). Potom će svoje umijeće i čari ritmičke gimnastike pokazati članice KRŠG-a Rondo, a onda kreće bogat sportski program, u kojem će sudjelovati sportski savezi i klubovi grada Osijeka. Klub američkog nogometa prezentirat će dvije varijante svog sporta, koje se igraju u Europi i svijetu, posjetitelji će se moći upoznati i s mačevanjem, koje će na pisti demonstrirati članovi Mačevalačkog kluba "Dmitar Zvonimir". Posebna sportska poslastica je Međunarodni turnir u uličnoj odbojci, koji se na 12 terena održava u organizaciji OK Jug 2 i Odbojkaškog saveza Grada Osijeka. Vrata svojega kluba na Srednjoškolskom igralištu otvorit će i Dizački klub Slavonija, a u organizaciji Košarkaškog saveza grada Osijeka utakmice će igrati ŽKK Mursa, pa košarkaši Vrijednosnica Osijek, Osječkog sokola, KA Hrvatski sokol i Osijek. Na Srednjiki će se predstaviti i Badmitonski klub Osijek, a na svoje će doći i zaljubljenici u borilačke sportove jer prezentaciju će imati Karate klub Eseker, Karate akademija Osijek, AIKO Osijek, Aiki Ryu, Taekwondo klub Osijek i Judo klub Mladost. Građanima će se pružiti prilika da vrhunsku gimnastiku pogledaju na otvorenom, a za to će se pobrinuti članovi GD Osijek Žito. Naravno, važan dio HOD-a je i kraljica sportova, atletika, a prezentacija je u organizaciji koga drgog nego AK Slavonija Žito.

U Olimpijskom danu sudjeluju i osječki skateri i bikeri, koji će odraditi zanimljive trikove i vratolomije, a Udruga Pannonian najavit će brojne aktivnosti koje planira organizirati u skorašnje vrijeme s ciljem razvoja sporta i urbane kulture u Osijeku. I. Liović

ZRINJEVAC, PAMPAS, ZELENO POLJE...
Hrvatski olimpijski dan obilježit će i klubovi koji ne mogu doći na Srednjiku. Tako Rukometni savez Osijeka priređuje natjecanje u dvorani Zrinjevac, Kuglački savez grada Osijeka poziva građane da tijekom subotnjeg prijepodneva dođu na kuglanu Pampas, a Gimnastičko društvo Inova Gim održat će ogledni trening u prostorijama svoga kluba na Zelenom polju.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike