Osijek
DOKKICA NUDI ZANIMLJIVE PROGRAME

Upisi do 26. rujna za djecu i roditelje
Objavljeno 8. rujna, 2018.

Dječja kreativna kućica, poznata kao Dokkica, u novoj školskoj godini nudi različite odgojno-obrazovne programe za predškolsku i školsku djecu, mlade i roditelje. Upisi su u tijeku i traju do 26. rujna. Ovisno o dobi i interesu, djeci i roditeljima na raspolaganju je desetak programa.


Program Tintilinići namijenjen je djeci od 4 do 6 godina koja ne pohađaju vrtić, a cilj mu je osigurati cjelovit razvoj osobnosti djeteta i stjecanje znanja i vještina koje će mu pomoći u svakodnevnom životu te pri polasku u školu. Program Mali znanstvenici donosi znanstveno-istraživačke radionice za djecu od 4 do 6 godina. Music Together je program za djecu od najranije životne dobi do 5 godina, koji razvija glazbenu kompetenciju, socijalne vještine i strane jezike u prvim godinama života. Kreativka je radionica za djecu od 1. do 4. razreda, a cilj joj je razvijanje mašte, kreativnosti i stvaralaštva djece kroz izradu brojnih uporabnih i dekorativnih predmeta. Dječja likovna akademija namijenjena je djeci od 1. do 8. razreda. Cilj je programa usvajanje osnovnih tehnologija olovke, ugljena, grafike, akvarela i modeliranja glinom te apliciranje stečenog znanja na umjetnički rad. Baltazari su znanstveno-istraživačke radionice za djecu od 1. do 4. razreda, gdje će djeca kroz zabavne pokuse učiti o različitim pojmovima i pojavama u svijetu oko njih. Programiranje i robotika namijenjeni su djeci od 1. do 4. razreda osnovne škole, dok su Reporteri boljeg društva novinarske radionice za učenike 7. i 8. razreda.

Navedene će se radionice odvijati u prostorima udruge Dokkica u Ulici Otokara Keršovanija 4. Prijaviti se možete na adresu udruga.dokkica@gmail.com ili na telefonski broj 031-782-454. U prijavi je potrebno navesti ime, prezime i dob djeteta te ime i prezime i kontakt roditelja. I. Alilović
RADIONICA SVIRANJA UKULELEA
Jedna od zanimljivih novosti koja nam dolazi iz Dokkice glazbena je radionica Sviraj ukulele, namijenjena djeci i odraslima. Ukulele, kao instrument s havajskog otočja, svojom konstrukcijom i načinom sviranja može biti odličan ulazak u svijet glazbe i muziciranja. Manje dimenzije, jednostavni hvatovi, mekše žice, niska cijena, sve su to prednosti ovog malog, ali melodičnog instrumenta. Radionice su koncipirane tako da uz osnove, a to su konstrukcija, držanje instrumenta, trzanje, akordi, prve pjesme, razvija i zajedničko sviranje u malim grupama/orkestrima. Voditelj je radionice Marijan Jovičić.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas