Osijek
OPASNOST IZNAD GLAVA VREBA U ŠOPINGU

Moraju rušiti nadstrešnicu
Objavljeno 8. rujna, 2018.
- Opasno je hodati ispod nadstrešnice u šopingu na Vijencu jer se bojimo da bi se mogla srušiti, moramo staviti upozorenje, a počela je i izrada projekta rušenja, odnosno uklanjanja u cijeloj dužini nedaleko od sjedišta Gradske četvrti Tvrđa - upozorava predsjednik Vijeća Četvrti Zoran Batnožić dodajući kako je nalaz statičarke dokazao kako bi stabilnost mogla biti narušena.
- Na jednom se mjestu, na dilataciji betonske konstrukcije, jedan dio spustio nekoliko centimetara, pa smo nadstrešnicu na tom mjestu preventivno ‘podšprajcali‘ da ne bi nešto palo. Zvali smo statičara koji je trebao odrediti način sanacije, međutim statičarka Tihana Mijić iz tvrtke Opus generalno je potvrdila da stanje stupova nije podložno rekonstrukciji, nego da se definitivno mora rušiti. Armatura iz armirano-betonskih stupova izvirila je iz većine stupova - pojašnjava Zoran Batnožić.
Batnožić kaže kako je gradonačelnik vidio situaciju, a u dogovoru s njim, prije početka radova na novom trgu koji se planira početi graditi 12. rujna morat će se ukloniti postojeća AB konstrukcija nadstrešnice.
- Mora se kompletno ukloniti, a sukladno tome nagodinu će ući u proračun da se napravi nova nadstrešnica - poručuje Batnožić. D. Pejić
Možda ste propustili...

ERDUTSKI PORC PO ZNANJE U ZAGREB

Educirali se za korištenje nepovratnih sredstava

AKCIJA TRČANJEM DO ZDRAVLJA U ČEPINU

Općina nagradila najbrže

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SUH TRAŽI POVRAT ISPLATE MIROVINA POŠTOM

Branka: Sada idem u banku, a što kad ne budem mogla?

2

SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE

Iduće godine obnova dvorane Zrinjevac

3

RAMPA PODIGNUTA - VLAK PROLAZI

HŽ: Vlak je jako sporo vozio?!

oglas