Osijek
OPASNOST IZNAD GLAVA VREBA U ŠOPINGU

Moraju rušiti nadstrešnicu
Objavljeno 8. rujna, 2018.
- Opasno je hodati ispod nadstrešnice u šopingu na Vijencu jer se bojimo da bi se mogla srušiti, moramo staviti upozorenje, a počela je i izrada projekta rušenja, odnosno uklanjanja u cijeloj dužini nedaleko od sjedišta Gradske četvrti Tvrđa - upozorava predsjednik Vijeća Četvrti Zoran Batnožić dodajući kako je nalaz statičarke dokazao kako bi stabilnost mogla biti narušena.
- Na jednom se mjestu, na dilataciji betonske konstrukcije, jedan dio spustio nekoliko centimetara, pa smo nadstrešnicu na tom mjestu preventivno ‘podšprajcali‘ da ne bi nešto palo. Zvali smo statičara koji je trebao odrediti način sanacije, međutim statičarka Tihana Mijić iz tvrtke Opus generalno je potvrdila da stanje stupova nije podložno rekonstrukciji, nego da se definitivno mora rušiti. Armatura iz armirano-betonskih stupova izvirila je iz većine stupova - pojašnjava Zoran Batnožić.
Batnožić kaže kako je gradonačelnik vidio situaciju, a u dogovoru s njim, prije početka radova na novom trgu koji se planira početi graditi 12. rujna morat će se ukloniti postojeća AB konstrukcija nadstrešnice.
- Mora se kompletno ukloniti, a sukladno tome nagodinu će ući u proračun da se napravi nova nadstrešnica - poručuje Batnožić. D. Pejić
Možda ste propustili...

DOVRŠEN VATOGASNI DOM

90. obljetnica DVD-a Aljmaš

GRADSKI VIJEĆNICI IZGLASALI PRORAČUN

Komunalna naknada poskupljuje čak 20%

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OSJEČKI CRVENI KRIŽ ISPUNIO ŽELJU TRIMA BAKICAMA IZ SILAŠA

Olga (90), Marija (80) i Mileva (79) prošetale gradom nakon 30 godina

2

GRAĐANI JOŠ UVIJEK NE ZNAJU KAMO ODLOŽITI ODREĐENI OTPAD

Alufolija u zelene kante,
tetrapak u plave, stiropor
na reciklažno dvorište

3

SANACIJA MOSTA DR. FRANJE TUĐMANA

Radovi su trebali trajati 8 dana, ali će se odužiti do kraja studenoga

oglas