Regija
OPĆINSKO VIJEĆE ČAČINCI

Povećanje proračuna zbog novih projekata
Objavljeno 7. rujna, 2018.
ČAČINCI - Vijećnici Općine Čačinci održali su svoju redovitu sjednicu. Kako aktualnog sata nije bilo, a nakon usvajanja zapisnika s prošle sjednice, u sklopu druge točke dnevnog reda raspravljalo se o polugodišnjem izvješću o izvršenju proračuna Općine za 2018. godinu. Detalje je iznio načelnik Općine Mirko Mališ.
- Najvažnija stavka ovog polugodišnjeg izvješća je da smo manjak u iznosu od oko 1.300.000 kuna, koji smo imali u prethodnoj godini, smanjili za 800 tisuća kuna, što znači da ćemo ga ovim tempom do kraja godine potpuno anulirati – rekao je Mališ, nakon čega je polugodišnje izvješće jednoglasno usvojeno. Sljedeća točka donijela je raspravu o izmjenama i dopunama proračuna Općine za 2018. godinu te projekciji za 2019. i 2020. godinu.
- Najvažnije stavke u ovim izmjenama i dopunama su povećanje proračuna zbog odobrenja sredstava iz mjere 7.4. ruralnog razvoja koja se odnosi na gradnju dječjeg vrtića u Čačincima i provođenje programa ‘‘Zaželi - bolji život u Čačincima‘‘. Program ‘‘Zaželi‘‘ za pomoć starijim i nemoćnim osobama odobren je u iznosu od 2.700.000 kuna, a projekt gradnje dječjeg vrtića vrijedan je gotovo šest milijuna kuna, ali proračun nismo povećali za taj ukupan iznos, nego za onaj realan, koliko će biti potrošeno u 2018. godini. U projekcijama za sljedeće dvije godine također stoje ista sredstva jer navedena dva programa traju u tom razdoblju, odnosno ‘‘Zaželi‘‘ ukupno 30 mjeseci, a gradnja vrtića dvije godine od potpisivanja ugovora. Natječaj za vrtić već je na portalu Javne nabave, otvaranje ponuda je 11. rujna i ako ne bude žalbi, očekujemo kako će za nekih mjesec dana početi dugoočekivana gradnja – zaključio je Mališ.
Vijećnici su uz kraću raspravu izmjene i dopune proračuna jednoglasno usvojili kao i odluku o izmjenama i dopunama odluke o izvršavanju proračuna Općine za 2018. godinu.V.Grgurić
Program ‘‘Zaželi‘‘ za pomoć starijim i nemoćnim osobama odobren je u iznosu od 2.700.000 kuna
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana