Regija
VUKOVARCIMA SAVJETOVANI STRPLJENJE I OPREZNA VOŽNJA

Novac za prometnice traže od države
Objavljeno 8. rujna, 2018.
VUKOVAR - Komunalni radovi i sanacija prometnica tema je o kojoj Vukovarci pričaju već mjesecima. Nerijetko se mogu čuti brojne kritike na način i dinamiku izvođenja radova, a ponekad se stječe dojam kako rješavanje jednog problema istodobno stvori drugi. Jedna od takvih situacija je na Sajmištu, gdje, premda su ugovoreni radovi dovršeni, građani ukazuju da je situacija daleko od idealne jer se prometovanje i dalje odvija otežano i nastaju dodatne poteškoće. Primjer je Ulica Savezne Republike Njemačke, za koju u gradskoj upravi kažu kako je unatoč dovršenim radovima u lošem stanju.
- Svjesni smo svega, a i meni samom nerijetko građani prilaze i žale se na oštećenje dijelova vozila i amortizera. Radi se o ulici dugoj oko 2,5 kilometra i procjenjujemo kako bi nam za radove trebalo oko 8 milijuna kuna. Stoga pokušavamo trošak sanacije i te, ali i nekoliko susjednih ulica, sukladno dogovorenom i postignutom na sjednici Vlade Republike Hrvatske održanoj u Vukovaru, prebaciti na teret države, odnosno ubaciti ih u program obnove komunalne infrastrukture za period 2017. - 2021. godina. Na taj način troškovi ne bi pali na naš proračun - rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.
Pojašnjavajući u čemu je točno problem, rekao je kako dolazi do ulegnuća na jednom dijelu prometnice. Naime, sanirana je polovica ceste budući da je samo s jedne strane kopan rov i postavljen novi odvodni cjevovod. Do urušavanja dolazi na drugoj strani ceste, na kojoj stari rov propada i stoga dolazi do slijeganja tla pa time posljedično i do oštećenja prometnice.
- Upravo to je razlog koji će dodatno povećati troškove sanacije te prometnice jer će projekt tražiti vađenje starog cjevovoda i njegovo ispunjavanje i nabijanje. Građanima mogu jedino poručiti da se još neko vrijeme strpe, jer očekujem da ćemo postići dogovor s Vladom RH i dobiti sredstva kojima ćemo sanirati više prometnica na Sajmištu, uključujući Preradovićevu, Bogdanovačku i Dugu ulicu. Za taj nam posao ukupno treba oko 20 milijuna kuna i za naš bi proračun to bilo preveliko opterećenje - naglasio je Penava. Pojasnio je kako je bolja opcija pričekati na sredstva godinu-dvije te sudionicima u prometu savjetovao da se naoružaju strpljenjem i opreznije voze.
- Ovo je realan pogled na situaciju, sve drugo bi bilo vrlo prenagljeno i bojim se da bi dugoročno gledano, kada bi to malo novca kojim raspolažemo otišlo u pravcu sanacije tih prometnica, imali problema s ulaganjem u ono što nam je važnije - zaključio je gradonačelnik. Dragana Korpoš
Na Priljevu najgore
Najkritičnija je situacija na Priljevu, gdje su u tijeku radovi koji bi trebali biti dovršeni do kraja listopada. Osim na usporeno prometovanje, građani ukazuju i kako pri iole jačoj kiši cesta više nalikuje na jezero. Iz Grada pojašnjavaju da su slivnici na toj prometnici postavljeni na visini budućeg asfalta zbog čega dolazi do potapanja ceste, no dovršetkom radova problem će biti riješen.
Možda ste propustili...

OŠ DOBRIŠE CESARIĆA - NASTAVLJA SE GRADNJA

Dvodijelna dvorana gotova do sljedeće školske godine

“DARUJMO VRIJEME ZA DOBRA DJELA”

Uspješan projekt GDCK-a uključio čak 250 volontera

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRAĐANI I USTANOVE JEDNO - HRVATSKA POŠTA DRUGO

HP: Manja kašnjenja, i to samo zbog nejasnih adresa

2

IZ ŠRU-A DUNAV PORUČUJU POSJETITELJIMA

Otvorena sezona na Vukovarskoj adi: Zabavite se, ali i čuvajte prirodu

3

ZA BOLJITAK MALIH SELA

Đeletovci izabrani za seosku
prijestolnicu županije u 2019.