Regija
PROJEKT VRIJEDAN 2,7 MILIJUNA KUNA

Završena gradnja pješačke staze u ulicama Sokolovoj i Jagodnjaku
Objavljeno 8. rujna, 2018.
POŽEGA - Nakon 13 mjeseci radova završio je projekt gradnje pješačke staze u ulicama Sokolovoj i Jagodnjaku. To su vrlo zahtjevne brdske ulice s kojima se križa i vodotok, tako da je rješenje projekta bilo zahtjevno i građevinski i financijski. Dionica staze duga je 1350 metara, a projekt je vrijedan oko 2,7 milijuna kuna. Na nekoliko mjesta zbog otežane konfiguracije terena staza prelazi na drugu stranu ulice, a svi pješački prelazi označeni su svjetlosnim signalnim uređajima. Ovaj projekt primjer je dobre suradnje MUP-a RH iz Programa nacionalne sigurnosti u prometu i grada Požege jer je financiran u jednakim iznosima.
- Osim gradnje staze izgradili smo i rekonstruirali vodovodne i kanalizacijske vodove, što je napravila Tekija u iznosu većem od 200.000 dodatnih kuna. Riješili smo potporne zidove, osigurali prolaz, utvrdili sigurnost na sedam mjesta pješačkim prijelazima i sigurnosnim svjetlećim uređajima te stanovnicima omogućili siguran i nesmetan put do grada – rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.
- Grad Požega pridružuje se hrvatskim gradovima koji zajedno s MUP-om uređuju i prostore policijskih postaja te time osiguravaju bolje uvjete za rad policijskim službenicima. Požega tako zajedno uređuje PP Požega, a kroz fondove će se urediti i zgrada Policijske uprave – dodao je gradonačelnik Puljašić.AGM Kruna
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRAĐANI I USTANOVE JEDNO - HRVATSKA POŠTA DRUGO

HP: Manja kašnjenja, i to samo zbog nejasnih adresa

2

IZ ŠRU-A DUNAV PORUČUJU POSJETITELJIMA

Otvorena sezona na Vukovarskoj adi: Zabavite se, ali i čuvajte prirodu

3

ZA BOLJITAK MALIH SELA

Đeletovci izabrani za seosku
prijestolnicu županije u 2019.