Mozaik
DANI PRVOG HRVATSKOG PIVA

Ljubitelji istinskog rock‘n‘rolla došli na svoje
Objavljeno 7. rujna, 2018.
Svima okupljenima Partibrejkersi su dali do znanja da je njihov zvuk još uvijek sirov, nastup energičan, a stav podjednako buntovan kao što je bio tijekom svih godina njihova postojanja

Drugi dan jubilarnog desetog izdanja velike zabavne manifestacije u organizaciji osječke Pivovare, u velikom pivarskom šatoru uz katakombe na lijevoj obali Drave, protekao je u znaku rock‘n‘rolla, a kada pričamo o povijesti rock‘n‘rolla na ovim prostorima, jedno ime je neizbježno - Partibrejkers.


Jedan od najdugovječnijih rock-sastava na ovim prostorima, s više od trideset i pet godina karijere, pred osječku je publiku - koje je bilo nešto manje nego prvog dana kada je nastupao Željko Bebek - izišao nešto prije 23 sata i svima okupljenima dao do znanja da je njihov zvuk još uvijek sirov, nastup energičan, a stav podjednako buntovan kao što je bio tijekom svih godina njihova postojanja.
Legendarni beogradski bend u sastavu: Zoran Kostić ‘‘Cane‘‘ - vokal, Nebojša Antonijević ‘‘Anton‘‘ - gitara, Zlatko Veljović ‘‘Laki‘‘ - bas gitara, Darko Kurjak - bubnjevi i Robert Telčer - ritam gitara, osječkim ljubiteljima rock‘n‘rolla ponudio je presjek cijele svoje bogate karijere. Tako su se na repertoaru našli prvi singl benda iz 1984. godine ‘‘1000 godina‘‘, pjesme s prva tri antologijska albuma Partibrejkersa (‘‘Ona živi na brdu‘‘, ‘‘Put‘‘, ‘‘Mesečeva kći‘‘, ‘‘Hipnotisana gomila‘‘, ‘‘Zemljotres‘‘, kao i svima dobro poznata ‘‘Kreni prema meni‘‘), one iz devedestih godina prošlog stoljeća (‘‘Molitva‘‘, ‘‘Hoću da znam‘‘, ‘‘Sjajnija budućnost‘‘, pa sve do pjesme ‘‘Sirotinjsko carstvo‘‘ - s posljednjeg istoimenog albuma benda. Nakon sat i pol vremena žestoke svirke, bend se povukao s pozornice, ali se na poziv oduševljene publike još jednom vratio i na bisu odsvirao još nekoliko pjesama sa svojih početaka. Prije i poslije Partibrejkersa, publiku je zabavljao tamburaški sastav ‘‘Veritas‘‘ odsviravši mnogobrojne tamburaške, zabavne i pop-rock hitove. Osim u glazbenom programu, koji je trajao do dugo u noć, posjetitelji drugog dana velike pivske fešte zabavljali su se natječući se u nagradnoj igri osječke Pivovare, gdje su nagrade osvojili natjecatelj i natjecateljica koji su najbrže popili pivo. Svi su bili izuzetno dobro ugošćeni, a Ivan Komak iz menadžmenta Pivovare pokazao se odličnim domaćinom .
Dani prvog hrvatskog piva nastavljaju se večeras uz nastup Harisa Džinovića i predgrupe Instinkt benda, a njegovo ovogodišnje izdanje u nedjelju zatvorit će Slavonske lole. D. Miklić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike