Sport
JAPANAC DOBIO TRILER U NEW YORKU

Čiliću na kraju stradao reket
Objavljeno 7. rujna, 2018.
Činilo se da će "Čilić expres" projuriti pokraj Japanca Keija Nishikorija i poput brzog vlaka uletjeti u polufinale posljednjeg Grand Slama sezone. No to se samo činilo... U nevjerojatnom četvrtfinalu US Opena Japanac je pobijedio Marina Čilića sa 2:6, 6:4, 7:6 (5), 4:6, 6:4 te nakon četiri sata i sedam minuta igre otišao u poluzavršnicu, gdje ga čeka Novak Đoković.
Bila je to drama u pet činova puna preokreta. Najbolji hrvatski tenisač krenuo je moćno i činilo se da će lako do polufinala, ali kako je meč odmicao, drama je bila sve napetija. Čilić je projurio prvim setom uz dva breaka i u tom ritmu nastavio u drugoj dionici. Odmah na početku drugog seta napravio je break, Japanac je djelovao "grogirano" i samo se čekao njegov potpuni slom. No, to je japanski samuraj, za kojeg nikad nema predaje, pa čak i kad se čini da je sve gotovo. Marin je imao 6:2, 4:2, nadmoćno je "gazio" suparnika, a onda se Nishikori čudesno vratio. Do polovine drugog seta Čilić je bio doista impresivan, posebice na svom servisu i umjesto da nastavi tako i dokrajči Japanca, dogodio mu se jedan loš servis gem i sve se raspalo. Nishikori kao da je nakon tog breaka vratio samopouzdanje, dobio neku novu snagu i energiju, a veliku pomoć imao je i od suparnika, koji je počeo gomilati pogreške. Japanac je prvo izjednačio na 1:1 u setovima, potom u nevjerojatnom raspletu dobio i treći set. U četvrtoj dionici Marin se malo smirio, iz sebe izbacio negativne emocije i našao snage za poravnanje na 2:2 u setovima. No u odlučujućem setu Japanac je ponovno bio malo bolji, iskoristio Čilićeve slabosti i osvetio se za poraz u finalu US Opena 2014. kada ga je Čilić lako pobijedio i osvojio svoj prvi i jedini Grand Slam naslov.
Marin se oprostio nakon nevjerojatnog meča u kojem je pokazao više od dva lica, bilo je razdoblja kada je igrao savršeno, snažno i moćno, ali bilo je i onih manje dobrih koje su obilježile pogreške. I to gomila pogrešaka. Nerijetko je psovao, raspravljao sa sucima, vikao, pa na kraju čak i razbio reket. Ne viđamo to baš često od Marina, ali kad ne ide prema željama, onda je najbolje da samo reket strada... I. Liović
Najčitanije iz rubrike